Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Ook jeugdzaalvoetbal en budo passen in MFG2 Biddinghuizen

Sport

BIDDINGHUIZEN - De nieuwe sportzaal in Biddinghuizen, die in plaats komt van het Koetshuis en de gymzaal aan de Sportlaan, wordt geschikt voor jeugdzaalvoetbal. Op de eerste verdieping komt ook een ruimte voor budo.

Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG2 presenteerde dinsdagavond de voorlopige tekeningen voor de nieuwe sportaccommodatie. De zaal wordt anderhalf keer zo groot als het huidige Koetshuis en krijgt een scheidingswand, waardoor verschillende schoolklassen of sportverenigingen er tegelijk kunnen sporten.

Zaalvoetbal

De zaal voldoet aan de eisen van de basketbalbond, maar is volgens de KNVB-normen duidelijk te klein voor officieel zaalvoetbal. ,,Jeugdzaalvoetbal zou wel heel goed kunnenā€™ā€™, aldus de heer Stoer.

In tegenstelling tot de huidige sportzaal krijgt de nieuwe zaal ook een tribune. Deze komt op de eerste verdieping, boven de kleedkamers. Bij de entree was aanvankelijk een vide getekend, maar in overleg met BAS Budo wordt er momenteel gesproken over een extra ruimte voor judo. Deze ruimte is volgens Henk Stoer groot genoeg voor de trainingen. Voor wedstrijden kan de vereniging gebruik maken van de sportzaal.

Voorlopig ontwerp

De foto toont het voorlopige ontwerp voor het MFG2 in Biddinghuizen. Rechts de kerk (de huidige RK-kerk), links de nieuwe sportzaal.

MFG Biddinghuizen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden