Afbeelding
Daan Anthony

In bloedvorm verkerend Reaal Dronten treft concurrent Zalk

Sport

DRONTEN ā€“ De voetballers van Reaal Dronten spelen zaterdagmiddag in en tegen Zalk om plaats vier in de vierde klasse C. Aan het einde van het seizoen geeft die plek mogelijk recht op deelname aan de nacompetitie om promotie. Een grote wens van Reaal.

De eerste seizoenshelft van Reaal was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Een serie overwinning bleef uit en pas net voor de winterstop klom Reaal wat uit dat dalletje. Na de winterstop is alles anders en is verliezen er niet meer bij. De Drontenaren stegen daardoor naar een vierde plaats en zijn daarmee volop in de race voor de nacompetitie.

Negen op een rij
De ploeg van trainer Henk Posthuma heeft de huidige vierde plaats te danken aan een schitterende reeks. Op 14 november werd er verloren van Swift, maar vervolgens bleek Reaal negen keer onverslaanbaar. Van de negen competitiewedstrijden wisten de Drontenaren er zes te winnen, driemaal moest men genoegen nemen met een punt.

Zalk
In Zalk treft Reaal Dronten zaterdag een concurrent in de strijd om plaats vier. De geelhemden staan op Ć©Ć©n punt achterstand van Reaal, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het duel tussen Zalk en Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder supervisie van scheidsrechter Pekaar.

Overige wedstrijden

14.30 uur Rood-Wit ā€™58 ā€“ BAS

15.00 uur asv Dronten ā€“ Leeuwarder Zwaluwen

15.00 uur Swift ā€™64 ā€“ CSV ā€˜28


Voorbeschouwing sv Zalk - Reaal Dronten door Klaas Huisman (Reaal)

Komende zaterdag gaan de rood zwarte duivels aan de oevers van de IJssel op bezoek bij de gouden leeuwen van Zalk.
In het schilderachtige kruidendorpje Zalk staat onderaan de Zalkertoren het schitterende fonkelnieuwe multifunctionele dorpsgebouw An Der Steege. Hier zijn alle sportfaciliteiten van het dorp gevestigd.
De voetbalclub sv Zalk timmert aan de weg en druipt over van ambitie om eindelijk eens een grote stap te kunnen maken.
Deze ultramoderne multifunctionele clubgebouw aan de Broeksteeg heeft de voetbalclub sv Zalk een enorme boost en uitstraling gegeven.
De sportieve prestaties vallen dit seizoen nog wat tegen, maar daarom is die vierde plek ook voor sv Zalk superbelangrijk om nog iets van dit seizoen te kunnen maken.
Voor beide teams staat er komende zaterdag dus veel op het spel waardoor het weleens kan gaan spoken onderaan de Zalkertoren.
In deze voorbeschouwing nemen wij The Golden Lions en de Red Black Devils even goed onder de loep.

Beide teams loeren op die felbegeerde vierde plek wat uiteindelijk recht zal geven op deelname aan de nacompetitie.
Uit de laatste acht onderlinge ontmoetingen wist sv Zalk maar liefst zes keer van Reaal te winnen.
Slechts eenmaal bleven de punten in Dronten terwijl het duel in 2013 in een 3-3 gelijkspel eindigde.
Eerder dit seizoen wist Reaal Dronten de thuiswedstrijd vrij eenvoudig met 4-1 te winnen, maar iedereen staat nog de beide wedstrijden van vorig seizoen helder voor de ogen.
Nadat de thuiswedstrijd in een hectische slotfase in een 3-4 nederlaag eindigde werden de Reaalisten onderaan de Zalkertoren helemaal zoek gespeeld en uiteindelijk met 6-3 verpletterd door de gouden leeuwen.
Binnen een kwartier stonden de duivels al op een kansloze 3-0 achterstand waarna het pas diep in de tweede helft nog iets kon terug doen, maar met deze 6-3 nederlaag in het achterhoofd zullen de Reaalisten naar het kruidendorpje Zalk afreizen.

De Gouden Leeuwen oet Zalk zijn vijf wedstrijden ongeslagen en staan met 30 punten uit 18 wedstrijden op een zesde plek in de vierde klasse C.
Er werden negen wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 49 voor en 34 tegen.
Met een wedstrijd minder gespeeld bedraagt de achterstand op Reaal Dronten slechts 1 punt.
De laatste thuiswedstrijd tegen de titelkandidaat Olympia'28 werd heel knap met 2-2 gelijkgespeeld en daarvoor werd er met 3-0 van CSV'28 gewonnen aan de Broeksteeg.
De uitwedstrijden bij EDON en VSW werden met 2-3 en 0-2 gewonnen.
Het team herbergt met de routiniers Koen Buikema, Georgie Huisman, Remond Abma, Simon van Halm en Michel Hamer veel ervaring en souplesse.
De topscorers bij sv Zalk zijn Jorik Schuur, Michel Hamer, Simon van Halm en Remond Abma met respectievelijk 12, 9, 7 en 6 doelpunten.

De Red Black Devils zijn al tien wedstrijden ongeslagen en staan met 31 punten uit 19 wedstrijden op die felbegeerde vierde plek wat uitzicht geeft op de nacompetitie.
Er werden negen wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 54 voor en 35 tegen.
De laatste drie wedstrijden tegen vv Wilsum, VSW en 's Heerenbroek werden met ruime cijfers gewonnen.
Ondanks deze goede serie heeft het team een paar moeilijke en onstuimige weken met diverse tegenslagen achter de rug.
Het is trainer Henk Posthuma desalniettemin gelukt om ondanks alle tegenslagen het hoofd koel te houden en het team op scherp te krijgen.
Eerder dit seizoen wonnen de duivels met 4-1 van sv Zalk, maar vooral de 6-3 uitnederlaag van vorig seizoen is blijven hangen waardoor de Reaalisten uiterst gemotiveerd en gedreven naar Zalk zullen afreizen.

De omnisportvereniging sv Zalk werd op 27 April 1971 in de clubkleuren geel zwart opgericht en omvat naast het voetbal ook afdelingen met gymnastiek, volleybal en badminton.
Deze gemoedelijke dorpsclub heeft ongeveer 200 leden en gaan als de Gouden Leeuwen door het leven.
Vanaf 1971 t/m 1992 speelde sv Zalk een bescheiden rol in de Zwolse onderafdeling waarna het vanaf 1992 t/m 1999 in de vierde klasse uitkwam.
In 1999 werd sv Zalk kampioen in de vierde klasse en kwam het twee seizoenen in de derde klasse uit.
In 2001 volgde er degradatie en sindsdien is sv Zalk een stabiele vierdeklasser.
In 2014 behaalde sv Zalk een periodetitel, maar wist het via de nacompetitie niet te promoveren.
Hoofdtrainer Jan Hooisma is aan zijn tweede seizoen bezig in Zalk en was hiervoor als jeugdtrainer actief bij DOS Kampen.
Vorig seizoen eindigde sv Zalk op een 7e plek in de vierde klasse C.

Het IJsseldorpje Zalk ligt vlakbij Kampen aan de zuidoever van de IJssel en heeft ongeveer 800 inwoners.
De Zalkertoren, de molen en de winterdijk zijn een begrip in de wijde omgeving, maar vooral het kruidenvrouwtje Klazien heeft Zalk op de kaart gezet.
Ik ben benieuwd hoe het nieuwe clubgebouw er uitziet en verheug mij enorm op het weerzien met de Gouden Leeuwen oet Zalk.

De superbelangrijke voetbalwedstrijd sv Zalk - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark An Der Steege te Zalk.

De voorspellingen van de vierde klasse C:

sv Zalk - Reaal Dronten tussen de nummers zes en vier.
Eerder dit seizoen won Reaal Dronten zijn thuiswedstrijd vrij eenvoudig met 4-1 van Zalk. Vorig seizoen ging de uitwedstrijd met 6-3 verloren.
Voor beide teams zijn de belangen torenhoog waardoor het weleens kan gaan spoken onderaan de Zalkertoren. Een 3.

Batavia'90 Lelystad - Olympia'28 Hasselt tussen de nummers 3 en 2.
Het is ongekend spannend in de top drie van de vierde klasse waar de clubs Swift'64, Olympia'28 en Batavia'90 dichtbij elkaar staan.
In Hasselt wonnen de Groene Juffers met 2-1 van Batavia waardoor de eerste periodetitel binnen werd gehaald.
Daarna kende Olympia een mindere fase, maar na de klinkende 3-2 winst op Swift'64 doen de juffers weer een gooi naar de titel.
De blauw zwarte nerazzurri's staan geduldig op de derde plek, maar kunnen ieder moment als sluipmoordenaars toeslaan. Een 3.

Swift'64 Swifterbant - CSV'28 Zwolle tussen de nummers 1 en 9.
In Zwolle behaalde Swift'64 zijn grootste overwinning van dit seizoen door CSV met maar liefst 0-9 te vernederen.
Hoe hebben de witte spoken de 3-2 nederlaag bij Olympia verwerkt?
Het is aan trainer Patrick Posthuma toevertrouwd om het team weer op scherp te krijgen. De verwachting is een simpele overwinning voor de witte spoken uit Swifterbant. Een 1.

Zwolsche Boys - EDON Zwolle tussen de nummers 7 en 5.
Beide teams loeren op die vierde plek en zullen vol gas gaan geven.
Eerder dit seizoen wisten de Groene Zebra's vrij eenvoudig met 0-4 te winnen bij de Electronics waardoor EDON zich wil revancheren.
Als de exotische prins uit Mesopotamie het op zijn heupen krijgt dan blijven de punten in Zwolle Zuid. Een 1.

HTC Zwolle - VSW Windesheim tussen de nummers 12 en 14.
Een duel in de onderste regionen van de vierde klasse C.
Eerder wisten de houthakkers en blauwe molenwiekers uit Windesheim thuis verrassend met 2-0 van HTC te winnen.
De laatste weken pakken blauwe molenwiekers uit Windesheim geen punten meer.
De thuisploeg HTC is ook helemaal uit vorm en ging met maar liefst 6-1 onderuit bij CSV'28. Toch is de verwachting dat de Holtenbroekers zich tegen VSW zullen gaan herstellen. Een 1.

vv Wijthmen - vv Wilsum tussen de nummers 13 en 10.
In Wilsum wonnen de Oranje Knotwilgen met 2-1, maar aan de Wijthmenerplas komen er andere krachten naar boven drijven.
De rood witte parels verloren vorige week nipt met 3-2 bij EDON, maar gaan met de week beter spelen. Een stuntje zou zomaar kunnen. Een 1.

's-Heerenbroek - vv Kampen tussen de nummers 11 en 8.
Hoe hebben de groene cowboy's de 8-2 oorwassing bij Reaal verwerkt? In Kampen eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.
De blauwe Steurvechters en Koggeboys hebben de punten hard nodig om aansluiting met de subtop te houden, maar moeten rekening houden met een ontketende en furieuze groen zwarte dorado. Een 3.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de vierde klasse C.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 8 uur geleden