Asv Dronten dankt doelman Tromp voor ruime overwinning

DRONTEN – In de eerste klasse E heeft asv Dronten zaterdagmiddag het thuisduel met Leeuwarder Zwaluwen met 3-0 gewonnen. Op het oog een simpele winstpartij, maar zo was het niet. De Drontenaren moesten er hard aan trekken om drie punten te pakken.

De selectie van asv Dronten bestond zaterdag voor een deel uit junioren. Enkele spelers werden uitgeleend aan het tweede elftal, anderen waren vanwege uiteenlopende redenen afwezig en zo moest trainer Raymond Schuurman vooral op de reservebank puzzelen. Naast de coach zaten allemaal A-junioren, waarvan Tommy Snijders, Levi van Rijn en Roy Frens zelfs hun debuut mochten maken.

Besselink opent de score
Met de uitgedunde selectie speelde asv Dronten zaterdag een moeizaam duel. Boyd Besselink opende na acht minuten op bijzonder fraaie wijze de score, maar vervolgens werd het vooral de dag van doelman Jovan Tromp. Voor de rust redde hij op een inzet van Dennis Elzinga, waarmee de ruststand op 1-0 werd bepaald.

Na de onderbreking waren de eerste twee kansen voor Drontenaar Jodi de Boer, maar vervolgens nam Leeuwarder Zwaluwen het initiatief over. De Friezen kwamen tot een aantal prima mogelijkheden en leken onderweg naar de gelijkmaker. Daar dacht Tromp echter anders over. De doelman hield op knappe wijze zijn doel schoon en zag daardoor dat de voorwaartsen van asv Dronten het duel konden beslissen.

De Boer beslist
Jodi de Boer nam zeven minuten voor tijd de 2-0 voor zijn rekening en net voor het einde maakte hij zijn tweede. De spits was het eindstation van een ingestuurde vrije trap, die onder de muur door werd afgerond: 3-0.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden