BAS - EFC'58
BAS - EFC'58 ©maartenheijenk.nl

Oenige voetbalwet gaat toch weer op bij verliezend BAS

BIDDINGHUIZEN - Het is een cliché, geen diepzinnigheid van het niveau Cruijff, maar vanmiddag ging de aloude ‘voetbalwet’ toch weer op in Biddinghuizen: als je zelf niet scoort, dan valt-ie aan de ander kant. BAS miste in het eerste helft tegen EFC’58 vier opgelegde kansen en kreeg na rust de pin op de neus: 0-1.

Vooral Nabil Essaddouqi maakte zich in het eerste half uur schuldig aan het missen van kansen. Tot twee keer toe faalde hij oog-in-oog met de Ermelose doelman. Na dertig minuten kropen de gasten uit hun schulp en was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd met een terechte 0-0 ruststand.

Pas op

BAS creëerde na het eerste half uur eigenlijk niets meer en speelde vooral in het laatste half uur zielloos. In de 63ste minuut werd het 0-1. EFC’58 speelde een vrije trap op dik 20 meter van het doel slim uit. ,,Pas op voor de lopende mensen’’, werd er van verschillende kanten geroepen, maar helemaal niemand reageerde toen Paul van Prehn de vrije ruimte inliep en knap scoorde.

BAS probeerde het nog wel en bracht enkele aanvallende krachten in. De ploeg zocht tevergeefs hulp van de scheidsrechter, toen geclaimd werd dat een doorgebroken speler was neergehaald. Er gebeurde echter niets meer en de nederlaag was daardoor niet eens onverdiend.

De verliespartij betekent dat de ploeg van coach Bert van den Brink nog steeds niet geheel vrij van degradatiezorgen is. Bijna wekelijks is ‘aanhaken of afhaken’ het motto bij BAS en dat zal volgende week in de thuisbeurt tegen Stroe niet anders zijn.