Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Swiftā€™64 staat 4 punten los van Batavia en 5 van Olympia

Sport

ZWOLLE - ,,We bekijken het van week tot week.ā€™ā€™ Swiftā€™64-trainer Patrick Posthuma kan moeilijk iets anders beweren. Feit is echter, dat zijn ploeg na de 2-5 overwinning op EDON vier punten los staat van Bataviaā€™90 en vijf punten van Olympiaā€™28. Het kampioenschap komt steeds dichterbij.

Makkelijk ging het allerminst, vanmiddag in Zwolle. Swift kwam in de eerste helft met 1-0 achter, nam daarna een 1-2 voorsprong, maar was halverwege terug bij af: 2-2.

Na rust liepen de gasten gestaag uit naar een 2-5 overwinning, zeker toen EDON met tien man kwam te staan. De doelpunten van de koploper werden gescoord door Kees ten Cate, Thim Verhoeven, Bas van Spronsen en twee keer Danny de Jonge.

Moeizame overwinning

,,Moeizaamā€™ā€™, concludeerde de oefenmeester, ,,Als je alleen de uitslag ziet zou je dat misschien niet denken, maar het ging allemaal niet vanzelf. Dat kwam mede door een moeilijk bespeelbaar veld en doordat we nogal wat jongens missen.ā€™ā€™

Toch was Posthuma tevreden: ,,Je komt in een fase dat je spelers gaat missen en dat het alleen om de drie punten gaat. Vorig jaar werden we betiteld als ā€˜de best voetballende ploegā€™ van onze klasse, zijn we als vijfde geĆ«indigd en stonden we aan het eind met lege handen. Wat dat betreft hoeft het niet altijd mooi.ā€™ā€™