Gemeente Dronten houdt agenda raadsvergadering geheim
Gemeente Dronten houdt agenda raadsvergadering geheim dronten.nl (31 maart 2016

Gemeente Dronten houdt agenda raadsvergadering geheim

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten kondigt de openbare vergadering van de gemeenteraad van vanavond niet aan op haar website en op de wekelijkse gemeentepagina's. Ook de agenda van de vergadering is niet op de website dronten.nl te vinden.

Wie de gemeentepolitiek in Dronten wil volgen, moet veel verschillende websites, mededelingen en apps in de gaten houden. Voor wat betreft de raadsvergadering van vanavond (donderdag 31 maart) zijn geĆÆnteresseerden voor honderd procent afhankelijk van de RaadDigitaal App.

Website dronten.nl

Op de website van de gemeente Dronten wordt de gemeenteraadsvergadering niet genoemd:

De informatie op de website van de gemeente Dronten laat al langer te wensen over. Dit heeft te maken met het feit dat de gemeente werkt aan een nieuwe site. ,,In de komende maanden wordt de website afgerondā€™ā€™, kondigde wethouder Peter van Bergen eerder deze maand aan.

Voor een gesloten deur

Op de wekelijkse gemeentepagina staat de openbare vergadering vermeld in de agenda. ,,31-03, 19.30 uur, Raadsvergadering, Gemeentehuis'', schrijft de gemeente in de Flevopost.

Die informatie is op zich juist, ware het niet dat het hier een besloten vergadering betreft. De vergadering die om half acht begint gaat over de herbenoeming van de burgemeester. Publiek is hierbij niet welkom.

De openbare vergadering, waarin onder andere wordt gesproken over de aanschaf van OV-fietsen, begint om half negen. Deze vergadering wordt in de krant niet aangekondigd.

De gemeente verwijst in de krant bij haar aankondiging van de besloten raadsvergadering naar de website uitindronten.nl. Op die site wordt de gemeenteraadsvergadering niet genoemd.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden