De Wisentloop van vorig jaar
De Wisentloop van vorig jaar Fred Docter FD2

Zeldzaam in het theater met Het Eind van het Gesprek

Cultuur

De Biddinghuizer band Zeldzaam gaat het theater in met een nieuw programma. "Het Eind van het Gesprek" is de opvolger van het in 2014 opgevoerde "De Fictieve Werkelijkheid". Voorlopig worden vier speelsteden aangedaan, beginnend op vrijdag 8 april in Utrecht.

De band is voor velen vooral bekend van optredens tijdens tentfeesten en de Meerpaaldagen. Sinds 2008 wordt echter ook in het theater gespeeld en iedere keer wordt dit iets uitgebreid. "Acht jaar geleden begonnen we met één voorstelling in De Meerpaal", vertelt zanger en schrijver Jelle Sybesma. "Twee jaar geleden speelden we onze derde show al in drie theaters: Dronten, Zwolle en Amsterdam". Dit jaar voegt de band met Utrecht een vierde speelstad toe.

Het Eind van het Gesprek Net als in eerdere shows verbindt de band beschouwend cabaret met Nederlandstalige eigen nummers. Sybesma: "Het centrale thema in het programma is de vraag waar we in ons leven de moed hebben vervangen door de angst en aannames de plaats hebben ingenomen van de openheid. Waarom we steeds minder praten dus".

Eigen productie De band, bestaande uit de broers Jelle en Sieberen Sybesma, Pieter Leendertse en Ronald van den Tempel, heeft het avondvullende programma helemaal zelf vormgegeven. In iets meer dan een jaar tijd werden 18 nieuwe nummers geschreven, gecombineerd met een cabaretvoorstelling. De theaters worden door de band zelf geboekt en bekostigd.

Biddinghuizer inbreng Hoewel drie van de vier bandleden niet langer in Biddinghuizen woonachtig zijn, is Biddinghuizen nog wel de standplaats van de band. Ook andere oud-inwoners hebben muzikale inbreng. Solveig van Wijngaarden is als zangeres actief en Stef de Graaf is als saxofonist tijdens deze toer het "vijfde bandlid".

Kaartverkoop De eerste voorstelling is op vrijdag 8 april in Utrecht. Daarna volgen Zwolle (15 april), Amsterdam (21 april) en tot slot Dronten op 13 mei. De kaartverkoop is voor alle theaters ondertussen gestart. Kijk voor meer informatie en toegangskaarten á 10,= op www.zeldzaam.net.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden