Weesfietsen bij station Dronten.
Weesfietsen bij station Dronten. ©maartenheijenk.nl

Fracties willen fietsentstallingen in Dronten één keer per jaar opschonen

Gemeente

DRONTEN - Op initiatief van het CDA dienen vier gemeenteraadsfracties vanavond een motie in om in de gemeente Dronten een ‘weesfietsenbeleid’ vast te stellen. Samen met de ChristenUnie, SP en Leefbaar Dronten stelt het CDA voor om in iedere rijwielstalling één keer per jaar opruiming te houden.

De motie is ingegeven door de situatie bij het station. ,,Daar bevinden zich op dit moment binnen en buiten de bestaande fietsenstalling fietsen die kennelijk geen eigenaar meer kennen, de zogenaamde weesfietsen’’, aldus de vier fracties. In een rijwielstalling zonder beheer is volgens de motie landelijk 10 tot 20 procent van de fietsen wees.

Goede, veilige en nette stalling

,,Van een goede, veilige en nette gelegenheid tot stallen van fietsen gaat een stimulerende werking uit, zodat meer treinreizigers de fiets zullen nemen naar het station’’, verwachten de fracties.

Het opschonen van de fietsenstallingen biedt volgens de motie ook een bijdrage aan het opsporen van gestolen fietsen. Ze geven in overweging zo’n grote schoonmaak te laten uitvoeren als werkgelegenheidsproject vanuit de sociale werkvoorziening.

De motie wordt vanavond behandeld in de gemeenteraadsvergadering.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden