Afbeelding
provincie Flevoland

Gemeente Dronten draagt regiotaxi over aan Connexxion

Algemeen

DRONTEN - In aanwezigheid van wethouder Peter van Bergen is gisteren het openbaar vervoer via Regiotaxi Flevoland overgedragen aan Connexxion. Bij die overdracht zijn de korte ritten duurder geworden. Gemiddeld blijven volgens de provincie de tarieven ongeveer gelijk.

De regiotaxi is openbaar, regionaal vervoer van deur tot deur. Gedeputeerde Arie Stuivenberg: ,,De tarieven moesten worden aangepast omdat per 1 april wordt omgeschakeld naar kilometertarieven in plaats van zones. De reiziger betaalt nu de kortste afstand tussen herkomst en bestemming. Dit is eerlijker.ā€™ā€™

Kortingen

Net als voorheen gelden er kortingen voor reizen doordeweeks na 19 uur en in het weekeinde. ,,Reizigers met een Wmo-indicatie krijgen van de gemeenten een extra korting en een eigen vervoerpas. Die korting verschilt per gemeenteā€™ā€™, aldus de heer Stuivenberg.

Marc Rozendal van Connexxion: ,,De verantwoordelijkheid voor de reservering en planning ligt bij ons, de uitvoering van de ritten bij drie lokale taxibedrijven: Vloettax, Taxicentrale Zwolle en Van Slooten Personenvervoer. Daarnaast zijn er aanvullende vervoerders.ā€™ā€™ Volgens Rozendal biedt deze manier van werken meer kansen voor lokale taxibedrijven.

Op de foto v.l.n.r.:

  • Ankh Nijssen (Wmo-cliĆ«ntenraad Lelystad)
  • Marc Rozendal (directeur Taxi Connexxion)
  • Arie Stuivenberg (gedeputeerde provincie Flevoland)
  • Peter van Bergen (wethouder gemeente Dronten)
  • Jan Korf (afdelingshoofd gemeente Lelystad)
  • Wim van der Es (wethouder gemeente Zeewolde)
Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden