Charlotte Landman
Charlotte Landman Ā©maartenheijenk.nl

ASVD Judo maakt reclame voor zichzelf ĆØn vermaakt de jeugd

Sport

DRONTEN - De vossenjacht, die ASVD Judo zaterdagmiddag in winkelcentrum Suydersee hield, diende twee doelen: de club maakte reclame voor zichzelf in een poging om weer wat te groeien ĆØn het was gewoon een leuke middag voor de jeugd.

Elf opvallend uitgedoste mensen verspreidden zich zaterdagmiddag door het centrum. 31 ASVD-judoƫrs in de basisschoolleeftijd gingen in groepjes naar hen op zoek.

De middag was een verlaat paascadeautje voor de leden van ASVD Judo. ,,We hebben net paaseieren gezocht, die was de paashaas vergeten mee te nemen. Aansluitend beginnen we zo aan onze vossenjachtā€™ā€™, aldus judomeester Ruben Glastra.

Flink teruggelopen

Glastra vertelt dat de aikido- en judovereniging dringend op zoek is naar nieuwe leden: ,,Onze vereniging is de afgelopen tijd flink teruggelopen. Oudere judokaā€™s zijn gaan studeren en we zijn op zoek naar aanvulling.''

,,Daarom grijpen we dit een beetje aan om reclame voor onszelf te maken. Ze zien hier in het centrum een judoka rondlopen en hopelijk denken ze dan: oh ja, die is van ASVD Judo.ā€™ā€™