ASVD Korfbal (archieffoto)

Degradatie lijkt onafwendbaar voor korfballers ASVD

DRONTEN – ASVD heeft de veldkompetitie hervat met een 25-15 nederlaag. De Drontense korfballers waren niet opgewassen tegen Amicitia uit Vriezenveen.

Het was al wel duidelijk dat de overgangsklasse voor ASVD/Kwoot momenteel iets te hoog is gegrepen. Met één punt uit acht wedstrijden lijkt degradatie onafwendbaar.

ASVD deed het in de eerste helft prima. Het was jammer dat de groen-witten vlak voor rust op 9-11 een strafworp misten terwijl Amicitia daarna wel gelijk scoorde. In plaats van de kleedkamers op te zoeken met 10-11 ging ASVD/KWOOT rusten met een 9-12 achterstand.

In de tweede helft liep Amictia verder uit, waardoor het uiteindelijk 25-15 voor de ploeg uit Vriezenveen werd. Positief was wel het meespelen van Suzanne Ceelen na twee maanden blessureleed.

Geflatteerd

Trainer/coach Wilbert Leendertse vond de grootte van de uitslag geflatteerd: ,,We hebben qua veldspel een goede wedstrijd gespeeld maar we hebben te veel pogingen nodig om tot scoren te komen. De inzet was in ieder geval prima. Iets dat ik de laatste paar wedstrijden had gemist.’’
weer een volledige wedstrijd kom meedoen.