Afbeelding
Erna Koelman

Dronter 'Passie' voor Flevolandse kunst

Cultuur

Zaterdagmiddag 2 april ontving Erna Koelman, voorzitter van Stichting Culturale, een cheque van 200 euro uit handen van Mieneke van der Wekken en Mirjam Verschuren van het bedrijf ā€˜PASSIE voor mooi werkā€™ uit Swifterbant. Dit als donatie aan het evenement ā€˜Tour of Art Flevolandā€™. Deze overhandiging vond plaats tijdens de drukbezochte opening van een expositie in Tinyā€™s Galerie te Lelystad, die georganiseerd was door Stichting Culturale.

'PASSIE voor mooi werk' wilde een kunstkalender maken met werk van Flevolandse beeldend kunstenaars, en zocht daarvoor contact met Stichting Culturale, de organisator van Atelierroute Lelystad. Uit de kunst van de deelnemers aan dit kunstevenement werd een selectie gemaakt van kunst die het bedrijf geschikt vond voor op de kunstkalender. Een deel van de opbrengst uit de verkoop van de kalender zou bestemd worden voor een goed doel; en dat werd Atelierroute Lelystad (inmiddels omgedoopt tot Tour of Art Flevoland).

De samenwerking blijkt zoā€™n succes, dat 'PASSIE voor mooi werk' bedrijf inmiddels besloten heeft om ook in 2016 een kunstkalender te gaan maken met werk van Flevolandse kunstenaars, waarbij opnieuw Stichting Culturale het goede doel zal zijn, waarbij de donatie bedoeld is voor de organisatie van Tour of Art Flevoland. Dit goede nieuws werd bekendgemaakt tijdens de overhandiging van de cheque. Het bestuur van Stichting Culturale is uiteraard heel blij met dit initiatief en met deze donaties.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden