Christelijk Mannenkoor Dronten
Christelijk Mannenkoor Dronten

Christelijk Mannenkoor Dronten geeft voorjaarsconcert in De Ark

Cultuur

DRONTEN - Het Christelijk Mannenkoor Dronten geeft op zaterdag 23 april om acht uur een voorjaarsconcert. Het thema is ‘ubi caritas’ (waar liefde is, daar is God). Het concert wordt gehouden in kerkcentrum De Ark.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door de sopraan Marjo van Someren en de vaste begeleiders van het mannenkoor: Niek Vedelaar op piano en Gert van der Wijde op orgel.

Christelijk Mannenkoor Dronten

Het uit 58 zangers bestaande koor staat sinds 2004 onder leiding van Peter Speek uit Dronten. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige geestelijke muziek, afgewisseld met meer klassieke werken van Schubert en Händel, Engels- en Nederlandstalige negrospirituals en volksliederen.

Met dit repertoire verzorgt het koor eigen concerten, verleent het medewerking aan kerkdiensten en optredens in zorginstellingen in en om Flevoland. Ook op de regioconcerten van de afdeling KCZB Flevoland is het koor van de partij.

Marjo van Someren

Marjo van Someren kreeg haar eerste zanglessen van Maria van der Slikke in Amersfoort. Ze studeerde vervolgens aan het conservatorium in Amsterdam bij Hein Meens. Na haar conservatoriumtijd kwam ze terecht bij Henny Diemer, waar zij het sopraanvak verder leerde.

Marjo is werkzaam als freelancer bij Cappella Amsterdam, zingt als sopraan-soliste bij koor- en oratoriumconcerten in het gehele land en geeft les aan diverse koren en zangleerlingen in de regio Kampen.

Informatie: www.cmkdronten.nl.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden