In het midden het huidige zwembad Overboord.
In het midden het huidige zwembad Overboord. Google Maps

Nieuw zwembad in Dronten wordt gebouwd achter huidige zwembad

Sport

DRONTEN - Het college van B en W heeft besloten om het nieuwe zwembad in Dronten te bouwen achter het huidige zwembad Overboord. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een locatieonderzoek door een extern bureau.

B en W hadden aangekondigd dat, afhankelijk van waar het nieuwe zwembad wordt gesitueerd, het huidige zwembad tijdens de werkzaamheden zo’n jaar gesloten zou zijn. Het is nog niet bekendgemaakt of dit bij de huidige locatiekeuze inderdaad het geval is.

Een stuk kleiner

De gemeenteraad heeft vorig jaar in principe gekozen voor de bouw van een heel nieuw zwembad. Die accommodatie moet een stuk kleiner worden dan het huidige Overboord, met twee in plaats van drie bassins.

,,Het nieuwe gebouw wordt compact en duurzaam gebouwd’’, schreef het college in haar voorstel. Daarbij werd gesproken over een “doelmatig zwembad waarin de minimale functies zijn opgenomen”.

Rond de zomer

Er is inmiddels een klankbordgroep opgericht met de gebruikers van het zwembad en exploitant Optisport. Daarnaast heeft een bureau opdracht gekregen een adviesrapport over de nieuwbouw uit te brengen.

Wethouder Ton van Amerongen vertelde onlangs, dat de gemeenteraad “rond de zomer” een definitief voorstel krijgt over de nieuwbouw van het zwembad.