Henk Posthuma (Reaal Dronten)
Henk Posthuma (Reaal Dronten) ©maartenheijenk.nl

Papa Henk is terughoudend: “Ik ga hem zeker verrassen”

Sport

DRONTEN – Swift-trainer Patrick Posthuma voorspelde het al. Zijn vader Henk, trainer van Reaal, komt zaterdag voor het onderlinge duel tussen de twee ploegen zeker nog met een list. De coach van de Drontenaren ontkent dat niet.

“Ik wil er eigenlijk niet teveel over zeggen, want de enige die het weet ben ik. Als het uitlekt, dat weet mijn zoon het ook. Maar ga er maar vanuit dat ik hem zeker ga verrassen”, stelt Henk Posthuma in aanloop naar de derby. Voor Reaal is het niet alleen zaak om het onderlinge duel te winnen, maar ook om druk te houden op nummer vier Edon. Het is de wens van Reaal om op die plaats uit te komen.

"Mooi dat hij dat zei"

“Dat is wellicht nacompetitie en dat is wel waar we uiteindelijk heen willen”, zegt Posthuma. De ervaren trainer kan zich vinden in de voorbeschouwende woorden van zijn zoon, die hoopt op een wedstrijd waar het publiek van kan genieten. “Ik vond het mooi dat hij dat zei, want zo is het wel. Ik hoop dat iedereen na afloop kan zeggen dat hij of zij een mooie en leuke pot voetbal heeft gezien.”

Maar uiteindelijk gaat het om de punten, zo simpel is het. Reaal denkt van Swift te kunnen winnen, ook al is het de koploper. “Vorige week tegen Batavia zaten we er ook al dicht tegenaan. Ik denk dat het nu fifty-fifty is. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om te winnen, want ik denk dat wij in ieder geval niet voor Swift onder doen. Het is aan de jongens, zij moeten het nu laten zien.”

Overige wedstrijden

Lees ook: