Henk en Patrick Posthuma tijdens een vorige editie van de derby.
Henk en Patrick Posthuma tijdens een vorige editie van de derby. ©maartenheijenk.nl

Swift ’64 zonder Uil, Reaal Dronten mist Danny de Busser

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT – “Het is de clasico van de gemeente Dronten.” Zo omschrijft Reaal-trainer Henk Posthuma de derby van zaterdagavond tussen Swift ’64 en Reaal Dronten. Beide ploegen kampen in aanloop naar het treffen met enkele afwezigen.

Aan de kant van thuisclub Swift ’64 is routinier Bart Uil niet van de partij. De sterkhouder is al de hele week ziek, waardoor hij het treffen aan zich voorbij moet laten gaan. Een aderlating, zo stelt trainer Patrick Posthuma. “Bart speelt een fantastisch seizoen en misschien missen we hem wel. De laatste drie weken speelde hij ook niet en liep het toch iets minder.”

Niet afhankelijk

Toch is Posthuma niet bang dat de ontbrekende inbreng van Uil zijn ploeg parten gaat spelen. “Zijn aanwezigheid in het veld, manier van spelen, dat is wel belangrijk voor ons. Maar ik heb al vaker gezegd dat wij niet afhankelijk zijn van één of twee spelers. We doen het met de mensen die er zijn.”

Reaal mist er twee

Vader Henk moet het in de derby in ieder geval stellen zonder Danny de Busser en Remco Drenth. Eerstgenoemde kampt met een blessure, terwijl Drenth door een schorsing de derby aan zich voorbij moet laten gaan. “En Will van der Zande is nog een vraagteken. Dat blijft zo tot morgenochtend, misschien wel tot en met de warming-up. Voor de rest is iedereen fit en aanwezig.”

Het Dronter onderonsje begint zaterdagavond om 18.00 uur en wordt gespeeld op het terrein van Swift ’64. Scheidrechter is dhr. Blok.

Lees ook:

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden