Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Henk Posthuma reageert ziedend: “Dan moet je gewoon je bek houden”

Sport

SWIFTERBANT – Vooraf hoop je op een goed resultaat, maar na negentig minuten druip je af. Reaal Dronten verliest zaterdagavond de derby tegen Swift ’64 met liefst 4-0 en dat zorgt na afloop voor een pissige trainer. “Ze laten ons alle hoeken van het veld zien”, roept Henk Posthuma.

Het gezicht staat op meer dan onweer als Posthuma samen met zoon Patrick uit de kleedkamer komt. Er kan nog een lachje vanaf, maar al snel is die glimlach verdwenen. Want Posthuma is allesbehalve blij met dat wat zijn ploeg zaterdagavond heeft laten zien. “De eerste helft vind ik niet eens zo slecht, we geven weinig weg. Maar na de 2-0 laten jongens de kop hangen.”

Woedend

De coach snapt daar helemaal niets van. Hij is woedend op dat wat er na de 2-0 is gebeurd. “Dan maken ze de meters niet meer en laten de boel de boel. Dat zorgt bij mij voor verbazing. Je gaat daardoor nat en mag blij zijn dat het bij 4-0 blijft. Want het had echt nog veel hoger kunnen zijn he”, toont Posthuma realisme. Er is namelijk geen woord aan gelogen. Swift laat het na om Reaal echt op de slachtbank te leggen. Daardoor blijft het 'slechts' bij een marge van vier.

Na afloop vallen er in de kleedkamer van Reaal verwijtende woorden. Gezellig is het niet, het lokaal stroomt ook al snel leeg. Posthuma: “Ook dat zorgt voor verbazing. De jongens gaan elkaar dingen verwijten, terwijl ze zelf niet thuis geven. In plaats van de voeten te laten spreken, doe je het met de mond. Maar op zo’n moment moet je gewoon je bek houden en in de spiegel kijken.”

Straftraining

De manschappen van Posthuma kunnen dan ook een flinke training tegemoet zien. “Het wordt een pittige dinsdag. Daar mogen ze alvast naar uitkijken en dat weten ze ook wel.”