Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Swift '64 wint van Reaal Dronten, Verhoeven wint van vriendje van zusje

Sport

SWIFTERBANT – Het was zaterdag niet alleen Swift tegen Reaal, Henk tegen Patrick, maar ook Thim Verhoeven tegen Maarten Kempenaar. Het zusje van Verhoeven is het vriendinnetje van Kempenaar en dus is Verhoeven de koning te rijk. Zijn Swift ’64 is namelijk veel te sterk: 4-0.

De sierlijke middenvelder geldt zaterdag als één van de smaakmakers. Veel valt er, zeker in de eerste helft, niet te genieten, maar Verhoeven laat toch leuke dingen zien. Hij is uiteindelijk ook medeverantwoordelijk voor de openingstreffer, die op naam komt van Bas van Spronsen. Verhoeven levert de assist.

"Lekkere assist"

“Op zich ben ik wel gevaarlijk en belangrijk geweest”, stelt Verhoeven na afloop. “Die assist is lekker en ik ben natuurlijk hartstikke tevreden met het resultaat. Die voorzet kwam lekker aan, een goede goal.” De voetballer speelde weer eens op een viermans middenveld en kreeg een vrije rol. “Samen met Robbin Posthuma ja. Zelf vind ik 4-3-3 wel fijner, maar vandaag pakte het goed uit. We hebben de opdrachten van de trainer goed uitgevoerd.”

De zege op Reaal is goed voor de prestige, voor de punten in de strijd om de titel, maar in het geval van Verhoeven ook voor de verhoudingen thuis. Hij trof in Maarten Kempenaar, spits van Reaal, het vriendje van zijn zusje. “Als we niet hadden gewonnen, dan had ik dat nog wel even gehoord. Maar nu kan ik rustig op de bank gaan zitten. Als hij langskomt, dan vertel ik het hem nog even. Kom maar op”, lacht de middenvelder.