Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Raymond Schuurman: “Kijken naar concurrenten en spionnen sturen”

Sport

DRONTEN – Voor de voetballers van asv Dronten valt er in de reguliere competitie weinig meer te halen. Na het gelijke spel van zaterdag tegen Blauw Wit ’34 (2-2) is een plaats in de top vier het hoogst haalbare voor de Drontenaren. De blik gaat ongemerkt dan ook op de nacompetitie.

Deelname aan de play-offs om promotie heeft asv Dronten te danken aan een fantastische eerste periode. Daarin won het zes van de acht wedstrijden en daarmee won het de periodetitel. Het kon die lijn in het vervolg van de competitie niet doortrekken, waardoor men vier wedstrijden voor het einde als zo goed als is uitgespeeld.

Gaat de blik dan al helemaal op de nacompetitie? “Ongemerkt is dat al een tijdje aan de gang”, geeft trainer Raymond Schuurman toe. “Met name in de uitwedstrijden merk je dat we wat gelaten zijn. In thuiswedstrijden willen we nog wel gas geven.” Het resulteert zaterdag in een 2-2 gelijkspel tegen Blauw Wit ’34. De Friezen komen in de eerste helft met 0-2 voor, maar door goals van Vincent ter Burg en Jeroen van der Meer wordt het toch nog 2-2.

Voldoende belangen

Schuurman vindt dat zijn ploeg in de resterende competitiewedstrijden nog voldoende belangen heeft. “We hebben plek drie nog in het vizier. Als je nog iets wil, dan is dat een mooie positie. En we hebben gezegd top zes en staan nu op plaats zeven. Dus we hebben nog wel degelijk iets te halen hoor”, roept de oefenmeester.

Toch is ook binnen de technische staf van asv Dronten de nacompetitie al een gespreksonderwerp. Potentiële tegenstanders worden onder de loep genomen. “We sturen wel spionnen vooruit ja. John Halsema (red. trainer A1) en anderen gaan wedstrijden analyseren. Maar hoe dan ook: wij zijn in de nacompetitie altijd de underdog.”