Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten gaat zèlf huurwoningen bouwen in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft geen partij gevonden die de beoogde 30 ‘levensloopbestendige’ sociale huurwoningen wil bouwen bij het multifunctioneel centrum in Swifterbant. Daarom stellen B en W de gemeenteraad nu voor om de woningen zèlf te bouwen en exploiteren. De raad wordt gevraagd om hiervoor 5,1 miljoen euro beschikbaar te stellen. 

Wethouder Peter van Bergen benadrukte vanmorgen tijdens een persconferentie dat het niet de bedoeling is dat er een gemeentelijk woningbouwbedrijf in het leven wordt geroepen. B en W willen de bouw en exploitatie van de woningen uitbesteden.

Geen partner gevonden

De keuze van het gemeentebestuur komt voort uit het feit dat Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is afgehaakt als partner voor dit woningbouwproject. Ook een zoektocht naar andere projectontwikkelaars heeft niets opgeleverd.

,,We blijven zoeken, maar we willen niet langer wachten’’, aldus de wethouder, die spreekt over: ,,Een bijzondere keuze in bijzondere omstandigheden.’’

B en W vinden het van belang dat er in Swifterbant sociale huurwoningen voor ouderen komen. Tevens vindt het college het belangrijk dat de nieuwbouw voor alle dorps- en welzijnsactiviteiten, de bibliotheek en de kerken nu eindelijk wordt gerealiseerd.

Start bouw in 2017

Peter van Bergen hoopt dat de bouw in 2017 van start kan gaan. Hij gaat ervan uit dat de investering van 5,1 miljoen euro op den duur wordt terugverdiend uit de huur van de woningen.

Dossier

Op de foto:

Wethouder Peter van Bergen met bestuursleden van de stichting De Oeverwal in Swifterbant. Deze stichting gaat het multifunctioneel centrum exploiteren.

Van links naar rechts:

  • Greet Kamminga
  • Ineke Mastenbroek
  • Jack Musters
  • Pieter Franken
  • Peter van Bergen