Afbeelding

Drontens echtpaar start boerderijcamping

Partnerbijdrages

De Stobbenweg in Dronten is een camping rijker. De natuurlijke omgeving met bossen en boerderijen maken het een bijzondere plek om te kamperen. René en Dora Buist starten deze lente met een kleinschalige boerderijcamping De Hinde. Hindes zijn vrouwelijke reeën die in het naastgelegen Abbertbos vrij rondlopen. Sinds 2009 hebben ze de boerderij overgenomen van hun (schoon)ouders Reinder en Lucy. Afgelopen winter is er veel werk verricht om de camping klaar te krijgen voor het ontvangst van de tenten, caravans en campers. De camping heeft tien kampeerplekken.

De oude stal is verbouwd met luxe douches, familiedouches, toiletten, wasserette en een gezellige ontmoetingsruimte. Ook voor jonge gezinnen is het een belevenis. Kinderen kunnen knuffelen in de kleindierenschuur, spelen in de stro-stro speelhoek of in de speeltoestellen. Van de oude gierput is een mega zandbak gemaakt. Door de windsingel rondom de boerderij is een singelpretpad aangelegd. Een wandelpad met diverse uitzichten naar de polder.

Op zaterdag 23 april is er een open dag bij de camping. René en Dora Buist laten belangstellenden zien hoe hun camping is geworden. Van 11:00 tot 16:00 uur is iedereen welkom. Ook de kinderen om te spelen. De nieuwe camping is te vinden aan de Stobbenweg 6 in Dronten. Dicht tegen het Abbertbos aan.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden