Afbeelding
©maartenheijenk.nl

'Mutsenclub' Swift '64 hengelt vrijwilligers en een boel geld binnen

Algemeen

SWIFTERBANT - De derby tussen de voetbalclubs Swift '64 en Reaal Dronten stond afgelopen zaterdag niet alleen in het teken van de punten. De zogenoemde 'mutsenclub' van Swift '64 probeerde aan de hand van een gloednieuw sponsorbordje de nodige vrijwilligers en sponsoren te werven. De actie mag gerust als geslaagd worden omschreven.

Gekscherend worden ze de 'mutsenclub' genoemd. Twaalf moeders die zich verbonden voelen met het Swifterbanter voetbal en de vereniging Swift '64. Ze zijn als leider of supporter te vinden op het veld, maar dragen ook hun steentje bij via bardiensten, als schoonmaaksters of als EHBO'er tijdens een evenement. Zaterdag onthulde de groep haar eigen sponsorbord op de sponsorwall aan de rand van het hoofdveld.

"Wat wij willen uitstralen is dat het normaal is om ook eens de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Incidenteel of structureel. Om hier aandacht voor te vragen hebben wij onze eigen roze sponsorbord geregeld", zegt Rianne Consemulder, één van de leden van de 'mutsenclub'.

Mooie opbrengst

Rond de onthulling probeerden de dames ook nieuwe vrijwilligers en sponsoren te regelen. En de opbrengst mag er zijn. "Er is interesse van een man of vijf die vrijwilligerswerk willen doen. Ook hebben we 2.300 euro aan sponsoren binnengehaald", vertelt een trotse Consemulder. Want het doel is bereikt. "Zo kan de contributie laag blijven en blijven wij als club ook toegankelijk voor kinderen van gezinnen die minder te besteden hebben."

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden