Hans Engelvaart bij het slaan van de eerste paal van het clubhuis van HSVD.
Hans Engelvaart bij het slaan van de eerste paal van het clubhuis van HSVD. ©maartenheijenk.nl

Hans Engelvaart neemt afscheid: ,,Met pijn in het hart’’

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Hans Engelvaart is sinds mei vorig jaar ziek en is vandaag afgetreden. Tijdens een persconferentie las CDA-fractievoorzitter Jan Klopman vanmiddag een verklaring voor van de wethouder.

Tekst verklaring Hans Engelvaart:

,,Na afstemming met mijn behandelend arts moet ik helaas constateren dat mijn gezondheid het niet toelaat om binnen afzienbare termijn mijn werkzaamheden als wethouder van Dronten te hervatten. Er is niet te voorzien wanneer mijn gezondheid het weer toelaat om te werken.

Goed vervangen

Ik ben me bewust dat ik tijdens mijn ziekte goed vervangen werd, waarvoor ik mijn waardering en dank uitspreek. Tegelijk realiseer ik mij dat de lopende ziekteverlofperiode van 16 weken de laatste is waarin van vervanging sprake kan zijn. Na afloop van die termijn op 16 mei a.s. is er bij mijn weten geen vervanging meer mogelijk.

Nu er geen uitzicht is op mijn herstel binnen afzienbare termijn en er geen voortzetting van vervanging bij ziekte meer mogelijk is na 16 mei a.s., wil ik de continuïteit van het dagelijks bestuur van de gemeente Dronten niet in gevaar brengen.

In vacature voorzien

Om die reden zie ik mij met pijn in het hart genoodzaakt om mijn ontslag als wethouder in te dienen met ingang van heden. Op die manier kan de raad voorzien in de vacature die ontstaat ten gevolge van mijn terugtreden.

Graag dank ik een ieder voor het in mij gestelde vertrouwen en hoop ik op begrip voor mijn besluit. Ik diende Dronten ook als wethouder met hart en ziel. De bestuurlijke arena en de persoonlijke contacten met inwoners en organisaties zal ik zeker gaan missen.''