De afrolbok.
De afrolbok.

Vier studenten CAH Vilentum bedenken een ‘afrolbok’

Partnerbijdrages

DRONTEN - Vier studenten van de christelijke agrarische hogeschool Vilentum hebben onder de bedrijfsnaam ERHU Technics de ‘afrolbok' bedacht. De vinding past op elke shovel, voorlader of verreiker en helpt de agrariër bij het afdekken van de kuil. ,,Je dekt de kuil zo sneller af en het is nog gezonder ook’’, zegt directeur Edo Scherpenzeel.

,,Bij het afdekken van de kuil of voeropslag rollen veehouders de rol plastic met de hand uit. Maar de rol mag volgens de arbowetgeving niet met twee man worden opgetild. Daarom hebben wij de afrolbok bedacht. Hij doet het meeste werk voor je’’, vervolgt Scherpenzeel.

Rollen plastic

?De afrolbok is gemaakt voor rollen plastic tot 500 meter lang en 10 tot 14 meter breed. ,,Dat zijn geen rollen die je even met een paar man oppakt en uitrolt.”

De vier initiatiefnemers studeren Agrotechniek. Als hun product een succes wordt, willen ze hun studentenbedrijf omzetten naar een ‘volwaardige’ onderneming. ,,We hebben ondertussen een afrolbok verkocht en de interesse in de markt groeit. Zeker wanneer eind april, begin mei de veehouders weer gaan maaien.’’

De vier studenten

  • Edo Scherpenzeel
  • Uria van der Woerdt
  • Helmig-Jan Stouwdam
  • Rens van Rossum