Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Pechvogel Tom Drent haakt aan in sleutelduel BAS Voetbal

Sport

BIDDINGHUIZEN – Gaan de voetballers van BAS daadwerkelijk meedoen om de derde periode, of blijft het een seizoen zonder noemenswaardige herinneringen? De Biddinghuizenaren spelen zaterdag thuis tegen VSCO ’61 en dat is een heus sleutelduel.

Het is een sleutelduel. Weet BAS namelijk te winnen van VSCO, dan blijft het in de race om de derde periodetitel. Daarin staat het samen bovenaan met ESC, maar de laatste drie wedstrijden lijken in het voordeel van de Biddinghuizense formatie. De ploeg van trainer Bert van den Brink gaat dan nog op bezoek bij SDS ’55 en Vierhouten ’82, waarna de competitie wordt afgesloten met een thuisduel tegen Hulshorst.

Veilige haven

Kansen dus, maar dan moet er zaterdag wel gewonnen worden. Winst is sowieso belangrijk, niet alleen vanwege de ranglijst in de derde periode. Ook in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie is een driepunter nog altijd gewenst. Bij een eventuele zege vaart BAS de veilige haven zo goed als binnen. Het maakt de ontmoeting van zaterdag nog interessanter.

Voor het treffen met VSCO staat er achter de naam van captain Stefan Tolhoek nog een vraagteken, terwijl middenvelder Tom Drent zijn rentree maakt. Hij raakte in maart van 2015 geblesseerd aan zijn knie, waarna een lange revalidatie volgde. Zaterdag neemt hij voor het eerst weer plaats op de reservebank.

Het duel tussen BAS en VSCO ’61 begint zaterdag om 14.30 uur.

Overige wedstrijden

14.30 uur Buitenpost – asv Dronten

14.30 uur HTC – Swift ‘64

14.30 uur Reaal Dronten – Zwolsche Boys