Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS schiet niets op met puntje: "Blij dat we een rode kaart kregen"

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het is in principe een beetje een rare uitspraak. BAS-trainer Bert van den Brink heeft het zaterdag na afloop van het duel met VSCO '61 over blijheid rond de rode kaart van Sven Geling, maar dat is gekscherend. "Dan kunnen we het tenminste nog als een winstpuntje zien", zegt hij na afloop van de 0-0.

Na vier minuten krijgt BAS een dikke kans om te scoren, in de slotfase nog twee en daarmee hebben we de Biddinghuizer mogelijkheden wel gehad. VSCO krijgt er in de eerste helft dan weer twee, schiet in de tweede helft nog een keer op de paal, maar verder spelen ook zij bijzonder weinig bij elkaar. Het publiek wordt niet bepaald vermaakt en moet het uiteindelijk ook doen zonder goals.

Voor BAS blijkt het na afloop een heel nuttig puntje, ook omdat een groot gedeelte van de tweede helft met tien man speelt. Sven Geling haalt een doorgebroken speler neer en moet daardoor richting de douche. Het gelijke spel zorgt ervoor dat BAS in de strijd blijft om de derde periodetitel en ook het gat naar de nacompetitie vijf punten blijft. "Met elf man was het misschien ook wel 0-0 gebleven. Wat mij betreft gaan we nu vol voor de periodetitel", zegt Van den Brink.

Vuurwerk voor Drent

Het Biddinghuizer publiek beleefde een kwartier voor tijd haar hoogtepunt. Met rookpotten en knalvuurwerk werd middenvelder Tom Drent weer welkom geheten. Hij maakte na ruim een jaar zijn rentree. "Het is fantastisch dat hij terug is. Dat brengt ons in de toekomst meer voetbal en mogelijkheden", aldus Van den Brink.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden