Friso en Ruben Boode samen met de deelnemers aan de clinic.
Friso en Ruben Boode samen met de deelnemers aan de clinic. ASVD/Kwoot

Friso en Ruben Boode weer even terug bij ASVD in Dronten

Sport

DRONTEN - Friso en Ruben Boode zijn twee grote namen in het Nederlandse korfbal. Beiden hebben hun ā€˜rootsā€™ bij ASVD liggen. Woensdag waren ze even terug in Dronten om een clinic voor de jeugd te geven. De opbrengst kwam ten goede van het goede doel Alpe dā€™HuZes.

Friso Boode is international en speler van TOP uit Sassenheim, dat deze maand in de Ziggodome voor 12.000 toeschouwers de Nederlandse titel pakte ten koste van PKC. Ruben is assistent-coach van topclub OVVO uit Maarssen en trainer van Jong Oranje.

Dertig kinderen

Aan de clinic op Koningsdag werd door dertig kinderen deelgenomen. Vanwege de slechte weersverwachting had ASVD/Kwoot de clinic verplaatst van het veld naar sportzaal De Beurs. Daar opende voorzitter Jan Bernaards van de technische commissie de ochtend.

Vervolgens gaven Friso en Ruben Boode uitleg, waarna er in groepjes geoefend werd. Er werden diverse aanvals- en verdedigingsvormen aangeleerd en geoefend. Tijdens de clinic was al te zien dat dit goed werd opgepakt door de deelnemers.

Scoren tegen Friso Boode

Aansluitend kregen de deelnemers in tweetallen dertig seconden de tijd om te voorkomen dat Fiso Boode kon scoren. Een aantal koppels slaagde daar daadwerkelijk in. Aan het eind van de clinic mochten de kinderen op de foto met de twee broers.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden