Afbeelding

OFW zet in 2015 helemaal niemand z’n huis uit

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft vorig jaar helemaal niemand z’n huis uitgezet wegens betalingsachterstand of sociale overlast. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2015.

In 2013 liet OFW nog 11 woningen ontruimen, het jaar daarop waren dat er 2 en het afgelopen jaar 0. Volgens de woningcorporatie komt dit door een nauwe samenwerking met de sociale partners in de gemeente Dronten en door een ‘sociaal incassobeleid’.

Huisbezoeken

Persoonlijke contact met huurders door middel van huisbezoeken is onderdeel van dat sociale incassobeleid, evenals samenwerking met Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF).

Er is vorig jaar één hennepkwekerij ontdekt in een woning van OFW. De ontruiming die hieruit voortkwam vond echter pas plaats in 2016.

Eieren voor hun geld

Tegenover de daling van het aantal gedwongen huisuitzettingen staat wel een toename van het aantal huurders dat een uitzetting voorkomt door zelf de sleutel in te leveren. Het afgelopen jaar kozen 8 huurders eieren voor hun geld, nadat OFW een huisuitzetting had aangekondigd.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden