De drugsvangst
De drugsvangst Politie Dronten

Update | 17 Aanhoudingen bij hennepplantage aan de Ganzendreef

112

DRONTEN - De politie heeft dinsdagavond aan de Ganzendreef in Dronten zeventien verdachten aangehouden die bezig waren hennep te knippen.

,,Aanleiding was een anonieme melding dat er op de Ganzendreef mensen bezig waren om hennep te knippen'',, aldus de politie, ,,De ons bekende geur was bij aankomst duidelijk te ruiken. Het bleek dat er in een blokhut op het terrein meerdere mensen hennep aan het knippen waren.''

Verdachten komen uit Kampen

De aanwezige personen, twee mannen in de leeftijd van 62 jaar uit Kampen en Breda en vijftien vrouwen in de leeftijd van 18 tot 59 jaar, voornamelijk afkomstig uit Kampen, werden aangehouden.

Met behulp van politiebussen uit de hele regio werden zij overgebracht naar Lelystad en Almere, waar ze voor de nacht werden ingesloten.

Kratten vol

Tevens trof de politie twaalf volle boodschappenkratten, drie volle vuilniszakken en dertien volle tonnen met hennep aan. ,,Met de hennep en andere inbeslaggenomen zaken hebben we nog een aantal politiebussen meer vol kunnen laden'', besluit de politie, die de zaak verder in onderzoek heeft.