Afbeelding
Politie Dronten (archieffoto)

Politie meldt grote variatie aan gebeurtenissen in gemeente Dronten

112

DRONTEN - De politie Dronten meldt op Facebook een grote variatie aan gebeurtenissen, de afgelopen dag in de gemeente Dronten:

,,Vandaag in de vroege dienst lekker bezig geweest. Op de Overijsselseweg bij Swifterbant reed een fietser. Levensgevaarlijk op een autoweg dus deze is snel door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de weg gehaald en bekeurd.

Ook bij de basisschool op het Beursplein werd door ons een persoon bekeurd. Deze parkeerde op een plek buiten de parkeervakken wat gevaar kon opleveren voor de fietsers.

Bij een supermarkt op de Schans in Dronten werd een persoon onwel en hebben we de man en het ambulancepersoneel geholpen.

In Biddinghuizen werd een oudere man in de afgelopen jaren in zijn woning bestolen van meerdere goederen. Sporen werden door ons veilig gesteld, een aangifte is opgenomen en het strafrechtelijke onderzoek is hiermee opgestart. Op de Educalaan in Dronten werd ingebroken in een clubgebouw en een geldkist ontvreemd.

Ook daar waren we een aangifte aan het opnemen toen we weggeroepen werden voor een melding van een woningbrand op de Kampanje. Daar werd door een oplettende voorbijganger een brand in de woonkamer ontdekt. De bewoner bleek niet thuis. Toen we aankwamen stond een plank in de brand waar een brandende kaars op gestaan had. Door ons werd een raam van de woning ingeslagen waarna de brandweer meteen de woning kon betreden en het vuur geblust heeft. Twee katten werden door onze brandweermannen in veiligheid gebracht.

Tip van de dag: laat uw kaarsen nooit onbeheerd branden!''

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden