Trudy Stoker (VVD)
Trudy Stoker (VVD) ©maartenheijenk.nl

De Morinel is niet bedoeld voor doorgaand vrachtverkeer

Gemeente

DRONTEN - ,,Overdag werk ik en kijk ik niet op YouTube’’, lachte wethouder Nico Verlaan in antwoord op de vraag van de VVD of hij het filmpje over de nieuwe verkeerssituatie op De Morinel had gezien. De wethouder deed wel de toezegging dat er gele borden komen om een alternatieve route voor het vrachtverkeer aan te geven.

Op Facebook was een filmpje verschenen, waaruit bleek dat vrachtwagens elkaar moeilijk kunnen passeren op de vernieuwde Morinel. Wethouder Verlaan antwoordde dat het inderdaad niet de bedoeling is dat het vrachtverkeer massaal gebruik gaat maken van de nieuwe weg.

Fietsers en lokaal verkeer

,,De hoofdgebruikers worden benadrukt: fietsers en het lokale verkeer. De Morinel is nu ingericht als 30 kilometer-zone. Die inrichting dwingt mensen tot een bepaald gedrag en we hopen daarmee de veiligheid terug te brengen’’, aldus Verlaan.

Hij wees erop dat in de oude situatie 1.500 tot 1.600 voertuigen per etmaal over de weg reden, vaak met snelheden boven de 70 kilometer per uur. Wel is de wethouder ongelukkig met het feit dat veel vrachtwagenchauffeurs niet op de hoogte zijn: ,,De nieuwe situatie staat nog niet op routeplanners en de Tomtom.’’

Gele borden

De gemeente wil gele verwijsborden plaatsen, waarmee de alternatieve route de komende maanden wordt aangegeven: ,,En te zijner tijd zullen wij u berichten of het terugdringen van het doorgaande verkeer is gelukt.’’ Vraagsteller Trudy Stoker (VVD) was blij met die toezeggingen.

Facebook-filmpje De Morinel

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 1 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden