Enthousiaste wandelaars in Swifterbant.
Enthousiaste wandelaars in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Avondvierdaagse Swifterbant kent een prima eerste avond

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dik zevenhonderd wandelaars hebben gisteravond 5 of 10 kilometer gewandeld door Swifterbant en in de omgeving van het dorp. De eerste avond van de wandelvierdaagse kende een prima start. ,,Mede doordat we mazzel hadden met het weer’’, aldus Mariska van Ruitenbeek-Ristjouw, één van de organisatoren.

De ruim 700 deelnemers zijn inclusief begeleiders. In totaal zijn er bijna 600 deelnemers, waarvan iets minder dan de helft de tien kilometer loopt en de rest de vijf kilometer.

De langste afstand liep tijdens de eerste avond richting Dronten en deed er iets langer over dan gepland. ,,Het was bij de posten met versnaperingen gezellig’’, lacht Mariska van Ruitenbeek.

Belevingsplein

De start- en finishlocatie leverde wel een probleempje op. ,,De Branding heeft het schoolplein veranderd in een belevingsplein. Het staat helemaal vol. Heel leuk, daar heb ik geen enkele kritiek op, maar een drama voor de start van de avondvierdaagse’’, aldus de organisatie. Tijdens de eerste avond van het wandelevenement was dat echter het enige minpuntje.

Er wordt in Swifterbant gewandeld tot en met vrijdagavond. Dan is het defilé door het dorp.