Patrick Posthuma instrueert aanvoerder Niels Krol.
Patrick Posthuma instrueert aanvoerder Niels Krol. ©maartenheijenk.nl

Patrick Posthuma heeft tranen in de ogen: “Dit is absurd”

Sport

SWIFTERBANT/ELBURG – Lange tijd leek Swift ’64 donderdag het kampioenschap binnen te hebben. In het beslissingsduel met Batavia ’90 stond het bijna de gehele tweede helft met 3-2 voor. Bijna, want in extremis viel toch nog de 3-3 en vervolgens ging het in de verlenging alsnog mis. DeDrontenaar.nl sprak na afloop met trainer Patrick Posthuma.

Patrick... Je had hier liever anders gestaan.

“Ja….. Dit is absurd toch? Het scorebord staat al vijf minuten op 90, dan is het volgens mij niet gek dat je jezelf al rijk rekent. En dan is het verdomme ongelooflijk dat hij toch nog valt. En dan de manier waarop… Lucky.”

Aanvoerder Niels Krol sprak net van het ergste moment uit zijn voetbalcarrière. Is dat ook voor jou zo?

Na een lange stilte: “Ja, dat denk ik wel ja. Het is voor mij het ergste verlies. Als ik dan in de kleedkamer naar de jongens kijk, dan krijg ik de tranen in mijn ogen. Dit is een ongelofelijke klap, dat moge duidelijk zijn.”

En dan moet je zaterdag direct weer door.

“Dat speelt ook meteen wel door mijn hoofd ja. Ik weet niet of we vrijdag nog iets gaan doen, daar heb ik nog niet over nagedacht. Zo’n wedstrijd verliezen, dat kan natuurlijk. Maar op deze manier… Je bedenkt veel scenario’s, dit alleen niet. Als we het in de nacompetitie nog flikken, dan zijn we het beste Swift ooit.”

Swift '64 speelt zaterdagmiddag om 14.30 uur een uitduel bij WZC Wapenveld. Een week later volgt de return. De winnaar van dit tweeluik speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek gemeente Dronten: Welke ondersteuning hebben mantelzorgers nodig? 23 uur geleden