Asv Dronten volgt in Rotterdam het ideale scenario: 1-1

DRONTEN - Het 1-1 gelijkspel tegen Xerxes/DZB vormde vanmiddag voor Asv Dronten het ideale scenario. Winst zat er eigenlijk niet in en de ploeg heeft nu een hele week de tijd om zich voor te bereiden op de laatste poulewedstrijd: volgende week zaterdag thuis tegen Roda’46.

,,Ja, je mag me hiermee zeker feliciteren, ik ben heel blij met dit resultaat’’, zegt Raymond Schuurman na afloop van de eerste wedstrijd in de nacompetitie, ,,Heel veel meer zat er niet in; winst was denk ik te veel gevraagd. Maar een gelijkspel in een uitwedstrijd tegen een hoofdklasser, dan hebben we het gewoon goed gedaan.’’

Héél moeilijk

De Rotterdammers hadden gedurende de hele wedstrijd veel meer balbezit dan Asv Dronten en kwamen al in de zesde minuut op voorsprong door Dave van der Steen. ,,Toen hadden we het héél moeilijk’’, zag de trainer van de Drontenaren.

,,Gelukkig kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en in de 34ste minuut scoorde Jodi de Boer de 1-1. Na een steekbal kon hij net de punt van de schoen tegen de bal krijgen.

Wind mee

,,Aan het eind van de eerste helft kregen we al wat meer grip op de wedstrijd en in de tweede helft hadden wij de wind mee, dat was nogal bepalend. Toen hebben we het eigenlijk heel keurig uitgespeeld en heel weinig kansen weggegeven.’’

In blessuretijd verrichtte Maikel Kampjes nog een prachtige redding door de bal uit de bovenhoek te plukken. ,,Dat kun je wel aan Maikel overlaten’’, was trainer Schuurman tevreden.

Strafschoppen

Na afloop van de wedstrijd werden er penalty’s genomen voor het geval Xerxes/DZB, Asv Dronten en Roda’46 na hun halve competitie allemaal op gelijke hoogte staan. Die strafschoppenserie werd door Asv Dronten met 4-3 gewonnen en dat maakt dat de ploeg er nu prima voor staat.

Bij verlies had de thuiswedstrijd tegen Roda’46 dinsdag op het programma gestaan. Nu gaat Xerxes/DZB dinsdag eerst op bezoek in Leusden. Dat geeft Asv Dronten wat langer rust èn het biedt de technische staf de mogelijkheid om de komende tegenstander te bespioneren.