Afbeelding

Swift ā€™64 verliest, maar heeft promotie nog in het vizier

Sport

SWIFTERBANT ā€“ ā€œAls we dit nog flikken, dan zijn we het beste Swift ooit.ā€ Het waren de woorden van Swift-trainer Patrick Posthuma na het verloren titelduel van donderdag met Batavia (3-4). Na het eerste nacompetitieduel met WZC Wapenveld is er echter nog van alles mogelijk.

Honderdtwintig minuten in de benen en een uurtje of veertig later gewoon weer moeten opdraven. En dat ook nog eens met een fikse kater van teleurstelling vanwege het mislopen van de titel. Het is kort en bondig het verhaal van Swift ā€™64, dat zaterdag begon aan de nacompetitie. Het moet daarin afrekenen met WZC Wapenveld, herkanser uit de derde klasse. Dan volgt promotie.

Snelle achterstand

Het eerste duel lijkt zaterdag al de beslissing te brengen. Swift acteert geknakt, gebroken, zonder puf. WZC komt al vrij rap op een 1-0 voorsprong en binnen het half uur maakt de thuisploeg ook nog de 2-0. Daarmee lijkt het voor Swift een haast niet te klaren klus te worden, maar uiteindelijk weet men de schade aardig te beperken.

WZC zoekt wel naar de derde treffer, maar die poging mislukt finaal. Sterker nog, uiteindelijk brengt Swift zichzelf in een aardige uitgangspositie. De withemden profiteren vakkundig van een communicatiefout in de Wapenveldse defensie, waardoor Bas van Spronsen plotseling voor de 2-1 zorgt.

Schorsing

Dat is uiteindelijk ook de einduitslag en zo is er volgende week nog genoeg om voor te spelen. Een verschil van Ć©Ć©n is overbrugbaar, al moet Swift het dan wel stellen zonder verdediger Florijn Diepstraten. Hij kreeg zaterdag zijn vierde gele kaart en is zodoende geschorst.

ā€œIk ben op basis van de tweede helft trots op de prestatie van het team. 2-1 verlies, maar volgende week wacht de returnā€, laat Posthuma via Twitter weten.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden