ASVD korfbal (archieffoto)

Doek valt voor korfballers ASVD na nederlaag in Drachten

DRONTEN - Het doek is definitief gevallen voor de korfballers van ASVD. In een goede wedstrijd werd nipt met 20-19 verloren van Drachten. Door dit verlies is het vlaggenschip gedegradeerd uit de overgangsklasse en komt het volgend seizoen uit in de eerste klasse.

ASVD/Kwoot moest winnen van Drachten om theoretisch nog kans te maken op handhaving. Heerenveen moest dan echter ook verliezen van Wit-Blauw. Drachten is ook nog volop in de strijd tegen degradatie en voor hun was winst ook noodzakelijk. ASVD startte met de verdienstelijk debuterende Jacco Boonstra op de plaats van de geschorste Selwin Edzes.

ASVD heeft het lastig

De wedstrijd begon voortvarend en na twee aanvallen was de stand al 1-1. Hierna nam Drachten het initiatief. ASVD had het in deze fase lastig en kwam zelf niet tot goede aanvallen. Drachten liep dan ook uit tot 7-3.

Coach Wilbert Leendertse moest ingrijpen en wisselde Valery Broekhuizen voor Suzanne Ceelen, die er al een wedstrijd in het tweede op had zitten. ASVD weerde zich hierna fysiek beter en verkleinde het gat naar 9-8. Drachten scoorde vlak voor rust de 10-8.

Initiatief

Na rust is het Drachten wat in eerste instantie het initiatief pakt en op 12-9 komt. ASVD komt echter met hard werken en strijdlust terug tot 12-12 en is hiermee weer helemaal terug in de wedstrijd.

Drachten komt hierna telkens op voorsprong, maar aan de hand van de ontketende Vincent van Bussel blijft ASVD/Kwoot gelijke tred houden. Hij onderscheidt zich in deze slotfase met maar liefst vijf doelpunten. Twee minuten voor tijd is de stand 19-19. Drachten maakt echter de laatste belangrijke treffer, waardoor voor ASVD degradatie een feit is.

Opgeheven hoofd

Hoofdcoach Wilbert Leendertse geeft na afloop aan dat de ploeg met opgeheven hoofd verloren heeft en strijdend ten onder is gegaan. ,,Helaas is het vandaag net niet gelukt.’’ Achteraf blijkt dat winst ASVD ook niet gered zou hebben, want Heerenveen wint van Wit-Blauw. ASVD mag zich volgend jaar gaan bewijzen in de eerste klasse.

Volgende week speelt het vlaggenschip de laatste wedstrijd thuis tegen het nog volop tegen degradatie strijdende Heerenveen. ASVD wil voor een waardig afscheid van de overgangsklasse zorgen en het seizoen op een goede manier afsluiten. Aanvang van de wedstrijd is 15.30.