De deelnemers aan de Gelderse kampioenschappen.
De deelnemers aan de Gelderse kampioenschappen. Zuiderzeezwemmers

Danique Stoop en Cynthia Smit winnen medailles tijdens GK zwemmen

Sport

DRONTEN - Danique Stoop (1x goud en 2x zilver) en Cynthia Smit (brons) hebben medailles gewonnen tijdens de Gelderse kampioenschappen langebaanzwemmen in Nijmegen.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

In dit eerste weekend verschenen er zeven Zuiderzeezwemmers aan de start, met elkaar goed voor 14 starts. Ilmar Stoop mocht 4 maal starten, Ted Ruiter 1 maal, Cynthia Smit 2 maal, Jaimy Straatman 1 maal, Jarick Stoop 1 maal, Patrick Kip 2 maal en Danique Stoop koos ervoor om alleen op de zaterdag op drie afstanden te starten.

De concurrentie is heftig in het grote district Gelderland, maar dat dreef ook deze keer de Zuiderzeezwemmers weer tot prachtige prestaties, ze wonnen 4 medailles, zwommen geweldige pr’s en een NJJK limiet. De medailles waren net als voorgaande jaren voor Danique Stoop en Cynthia Smit.

Ilmar Stoop verscheen als eerste aan de start. Hij zwom een prachtige race op de 200 meter wisselslag, die begon met een sterke eerste baan (vlinderslag), zijn eind tijd was een flink pr van 2.35.39. In het programma erna verscheen Ted Ruiter aan de start op zijn 200 meter wisselslag, hij tikte lichtelijk ontevreden aan in 2.37.90 en bleef daarmee enkele honderdsten van een seconde boven zijn pr steken, een nette prestatie.

Cynthia Smit zwom op haar eerste afstand de 100 meter rugslag een mooi pr van 1.12.91 en belande met deze tijd helaas net naast het podium. Jaimy Straatman, op de vrijdagavond nog opgeroepen om deel te nemen aan de 100 meter rugslag, wist een keurige tijd neer te zetten van 1.26.36. Ook Danique Stoop startte op de 100 meter rugslag en verbaasde zichzelf als vierde geplaatste, door heel netjes naar een zilveren plaats te zwemmen in een tijd van 1.10.49.

Ilmar Stoop bleef op zijn tweede afstand de 100 meter school net boven zijn pr steken in een tijd van 1.23.26. Jarick Stoop zwom een goed uitziende race op de 100 meter school en tikte aan in 1.16.69. Cynthia Smit ging op de 200 meter vrijeslag voor een NJJK limiet, ze zwom een mooie race en met dank aan een bijzonder sterke laatste baan sleepte ze het limiet binnen in een gedeelde derde plaats en een tijd van 2.17.59.

Patrick Kip startte op de 100 meter vlinderslag, hij begon met een sterke snelle eerste baan en kreeg het daarna tijdens zijn laatst 25m behoorlijk zwaar, des al niet te min finishte hij in een tijd van 1.10.16 dat net iets boven zijn pr lag en goed was voor een vijfde plaats.

Danique Stoop zwom in een bijzonder spannende race op de 50 meter schoolslag naar een zilveren medaille. Helaas moest ze het goud net uit handen geven, maar haar prachtige pr van 34.64 maakte dat helemaal goed. Patrick Kip finishte op de 50 meter vrijeslag in een keurig pr onder de 28 seconden, zijn tijd was 27.97, Ilmar stoop zwom op deze afstand ook een prachtig pr en tikte aan in 29.06.

Tot slot op de zaterdag verscheen Danique Stoop als favoriet aan de start op de 50 meter vlinderslag. Haar favorieten rol heeft ze beslist waar gemaakt, want ze zwom bijzonder sterk en oppermachtig weg bij de concurrentie en tikte aan in een prachtig pr van 28.05, waarmee ze haar zoveelste kampioenschapstitel op de vlinderslag binnenhaalde.

Op de zondag reisde Ilmar Stoop nogmaals af naar Nijmegen om er te starten op de 100 meter vrijeslag, hij zwom wederom een mooi pr en finishte in een tijd van 1.02.43. Het was voor de Zuiderzeezwemmers dus weer een geslaagd eerste weekend van de Gelderse kampioenschappen lange baan.