Lowlands kondigt nieuwe serie dance-optredens aan

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De organisatie van het Lowlands-festival heeft de komst van tal van dance-optredens aangekondigd.

Persbericht Lowlands:

Steffi

De van oorsprong Brabantse is een van bekendste gezichten van de Berlijnse technoscene. Het valt dan ook niet mee om een plekje te veroveren in het overvolle balboekje van Steffi. Gelukkig komt de koningin van de Berghain / Panoramabar wel langs in Biddinghuizen!

Benny Rodrigues & De Sluwe Vos

De befaamde krachtpatserij van Rotterdammer Rodrigues, gecombineerd met het rauwe experiment van Deventenaar De Sluwe Vos maakt dat hier een heus droomteam staat. Tromgeroffel: ze zijn ook nog eens onvermoeibaar genoeg voor een dampende all-nighter in de India.

Evian Christ

Evian Christs shows zijn niets minder dan een thrillride, waarin abstracte hiphop en roestvrijstalen spierballenambient je bloeddruk omhoog jaagt. De juiste state of mind voor als hij met half-kitschy popsamples en zijn geliefde trance smijt.

Hunee

Lowlands 2014. In de recente dancegeschiedenis bekend vanwege de nacht van Hunee en Antal. Over hun set in X-Ray wordt nog gesproken. De Amsterdamse Duitser blijft verrassend en onvoorspelbaar. Hij gaat daarom niet voor een herhaling van 2014, maar voor een verbetering.

Roni Size & Krust present Full Cycle

Na vijftien jaar doen ze weer iets samen en om dat te vieren hebben ze hun label Full Cycle nieuw leven in geblazen.Over een ronde cirkel is gesproken: wie eerder op Lowlands was, weet dat Roni Size zorgt voor een hete nacht, een bomvolle tent, liters zweet en euforie die in plakken te snijden is. Dit is drum & bass van de grondleggers; Bristol Reprazent!

Lido

De muziek van de Noor Lido is als een feestje waarvan je weken later nog de resten van vindt in de boom, tussen de kieren van de vloer en onder het toilet. Het is all over the place en te gek. Ook Lido’s livefeestjes zijn zo wild dat ze achteraf pas echt op hun plek vallen. Hopelijk hebben we straks de foto’s nog.

Makam

Van Berghain naar Zuid-Amerika; met Makam kom je nog eens ergens. Die afwisseling is voor de Amsterdamse Hagenees een levensbehoefte. Het is maar hoe zijn pet staat wat je te horen krijgt; dat kan diepe house zijn, acid, beukende techno, ouderwetse synthesizers of echo's van jazz.

Section Boyz

Donkere grime, dubstep, trap, UK hiphop; plak er maar een sticker op. Het gaat niet lang meer duren voor het een eigen naam krijgt en Section Boyz als belangrijkste vertegenwoordiger van die nieuwe stijl bekend staat. Het zestal is op zegetocht en komt ook naar Lowlands voor een uurtje Croydon aan het Veluwemeer. EZ bruv!

Hermitude

Denk je naar catchy EDM te luisteren, duikt er een rapper op, een maf geluid, Britse dubstep of Amerikaanse trap. Door een remix van landgenoot Flume schoot hun populariteit door het plafond. Volledig terecht, optredens van dit duo électronique kunnen zich meten met de betere bandoptredens. Voor het echte kaboem-gevoel.

Mr Ties

Berlijn-diehards kennen de bebaarde selector van zijn Homopatik-party’s in de local favourite club ://about blank, waar de beatconnaisseur de fijnste deep house, garage en techno oplegt - bij voorkeur zonder headphones mixend op drie decks tegelijk.

En we zijn nog lang niet klaar! Verder zijn bevestigd: Palms Trax, Anna Meredith, The Range, Fatima al Qadiri, Mikael Seifu, De Likt, Amnesia Scanner, Dj Nigga Fox, Orpheu The Wizard en Woody

Dat wordt dus één groot feest in Biddinghuizen want eerder werd al bekend dat o.a Muse, Disclosure, LCD Soundsystem, The Last Shadow Puppets, Foals, Paul Kalkbrenner, Oscar and The Wolf, Sigur Rós, Eagles of Death Metal, De Staat en Hans Teeuwen naar Lowlands komen. Op korte termijn volgen meer bevestigingen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden