Presentatie Zweefvliegclub Flevo tijdens de Meerpaaldagen.
Presentatie Zweefvliegclub Flevo tijdens de Meerpaaldagen. ©maartenheijenk.nl

Provincie kan geen andere plek voor Zweefvliegclub Flevo vinden

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland heeft onderzoek gedaan naar alternatieve locaties voor Zweefvliegclub Flevo. Deze zoektocht heeft tot nu toe niets opgeleverd. Daarom wordt er nu gekeken naar mogelijkheden op de Veluwe, voorlopig zonder resultaat.

Als Biddinghuizen straks op de vliegroute van Lelystad Airport ligt, kan het terrein aan de Mosselweg niet meer gebruikt worden als zweefvliegveld.

Complex luchtruim

De luchtverkeersleiding geeft aan dat verhuizing naar de Veluwe niet uitgesloten is. ,,Maar gezien de complexiteit van het luchtruim ter plaatse is maatwerk nodig’’, schrijft de Alderstafel Lelystad in haar jaarverslag over 2015. Probleem is dat de Veluwe deels gebruik wordt als militair laagvlieggebied.

De provincie Gelderland wil op zich wel meewerken aan een eventuele verhuizing, maar de Alderstafel schrijft dat de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij de betreffende gemeenten ligt.

Ultralights

Overigens meldt de Alderstafel dat de tijdelijke verhuizing van de ultralights vanuit Lelystad naar het terrein van Zweefvliegclub Flevo van tafel is. De zweefvliegers hebben altijd al gezegd dat dit volgens hen een onzalig plan was. Omdat het over een hele korte periode zou gaan (tot 1 april 2018), doet de provincie hiervoor geen moeite meer.