Drukte bij het muziekfestival in Biddinghuizen van vorig jaar.
Drukte bij het muziekfestival in Biddinghuizen van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

‘Concurrerende’ evenementen Biddinghuizen voeren verhelderend gesprek

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - ,,Iedereen is tevreden naar huis gegaan’’, zegt voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen over het gesprek dat gisteren heeft plaatsgevonden tussen de gemeente en de organisatoren van drie evenementen op dezelfde dag (zaterdag 11 juni).

De organisatoren van de Feestweek in Biddinghuizen en de autocross vlakbij het dorp zagen zich recentelijk geconfronteerd met het Bremerbaai Festival op dezelfde dag. De gemeente Dronten was verantwoordelijk voor die planning.

De Feestwijk (stichting De IJsvogel), de autocross (De Flintstones) en het Bremerbaai Festival (Loods4) zaten gisteravond samen met Dorpsbelangen en een vertegenwoordiger van de gemeente om tafel. Daarbij is alles volgens Feiken goed uitgepraat en zijn er afspraken gemaakt over de toekomst.

Vervoer tussen evenementen

Voor zaterdag 11 juni is er afgesproken dat er gezorgd wordt voor vervoer tussen de drie evenementen. ,,Hoe dat precies georganiseerd wordt, dat moet nog worden uitgewerkt. Maar duidelijk is dat iedereen tevreden is met deze oplossing’’, aldus Feiken.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden