Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Verwarde man uit Dronten vernielt auto's en slaat ambulancemedewerker

112

DRACHTEN - Een 29-jarige man uit Dronten is op maandagavond aangehouden voor de vernieling van twee personenauto’s en de mishandeling van een medewerker van de ambulancedienst.

Omstanders zagen de man op de Splitting in Drachten naast een fiets op straat liggen, aldus de Friese politie. De man leek niet aanspreekbaar. Nadat er 112 was gebeld, kwam de 29-jarige weer bij kennis en begon om zich heen te slaan. De Drontenaar vernielde vervolgens in agressieve toestand de twee personenauto’s van de behulpzame omstanders.

Ambulancemedewerker

Toen de ambulancedienst ter plaatse kwam, werd een ambulancemedewerker mishandeld die deze de man wilde helpen. De hulpverleners van de ambulancedienst hebben de schijnbaar verwarde man vervolgens overmeesterd.

De politie was met spoed ter plaatse gegaan en heeft de man aangehouden. Tijdens het vervoer naar het politiebureau bedreigde hij een politieagent met de dood. De man is ingesloten. Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

,,Wij tolereren geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treden er altijd tegen op'', aldus de politie Noord-Nederland.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden