Afbeelding
©maartenheijenk.nl

OFW neemt 95 woningen in Swifterbant flink onder handen

Swifterbant

SWIFTERBANT - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaat tussen september 2016 en de volgende zomer 95 woningen renoveren aan de Zuidsingel, Gletsjerstraat, Keileemstraat, Morenestraat, De Lange Streek en De Greente in Swifterbant. OFW verwacht per woning zo’n drie maanden bezig te zijn.

Op haar website geeft OFW informatie over de modernisering, die de derde fase vormt van een groter project: ,,De Greente-Zuid is al afgerond. Woningen aan De Heraut en Het Blazoen volgen later.’’

In een opsomming geeft de woningcorporatie aan wat er binnen in de woningen allemaal gebeurt: ,,Vervanging zachtboard plafonds, meterkast, rookmelders plaatsen, mechanische ventilatie aanbrengen en asbest verwijderen. Optioneel is de vervanging van keuken, toilet en badkamer.’’

Isolatie

Verder wordt er dakisolatie aangebracht, krijgen de woningen kunststof kozijnen en isolerende beglazing. Ook komt er een bijzondere buitengevelisolatie: ,,Een circa vijftien centimeter dik isolatiepakket, aan de buitenkant van de muren.’’ Volgens OFW krijgen de woningen straks allemaal een energie-index, vergelijkbaar met energielabel A.

Voorafgaand aan de werkzaamheden worden de bewoners geïnformeerd via bijeenkomsten, een brochure en een gesprek bij elke bewoner thuis. Het ontwerp is van 19 Het Atelier Architecten uit Zwolle en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Salverda uit ’t Harde.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden