Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Opvallend veel diefstal van airbags uit Audi’s en VW’s in Dronten

112

DRONTEN - De toename van diefstal uit auto’s in 2015 in de gemeente Dronten is volgens burgemeester Aat de Jonge te wijten aan: ,,Groepen die rondtrekken van gemeente naar gemeente en het gemunt hebben op airbags in twee types auto’s.’’ Het gaat daarbij volgens de burgemeester om Audi’s en Volkswagens.

De burgemeester zei dit gisteravond in antwoord op vragen van Irene Korting (VVD), die de toename van diefstal uit auto’s had gelezen in de misdaadmonitor van het Algemeen Dagblad.

Goede misdaadcijfers

Aat de Jonge benadrukte in zijn antwoord dat Dronten het in vrijwel alle andere categorieën goed doet. Ook het aantal diefstallen uit auto’s was de afgelopen jaren fors afgenomen van 183 (2012) via 141 (2013) naar 72 (2014). Het afgelopen jaar waren het er echter weer 102. ,,En het is heel moeilijk om daar een vinger achter te krijgen’’, erkende de burgemeester.

Irene Korting wees in haar reactie op een actie van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Die starten dit najaar met een project over dit onderwerp en volgens de VVD’er staat de directeur van die stichting welwillend tegenover deelname van Dronten. ,,Daar gaan we zeker werk van maken’’, antwoordde de burgemeester.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden