Afbeelding
Ar Nieuwland

Pijn is enorm bij clubmannen als Bart Griekspoor

Sport

SWIFTERBANT – Bart Uil snelt naar de kleedkamer. Kees ten Cate staart lang voor zich uit en moet vechten tegen de tranen. En ook het gezicht van Bart Griekspoor staat op onweer. Swift ’64 promoveert zaterdag niet en de gelouterde clubmannen kunnen dat maar moeilijk verwerken.

Het is misschien wel het beste seizoen uit hun carrière. Voetballers als Bart Uil, Kees ten Cate en Bart Griekspoor spelen al jaren in het vlaggenschip van Swift, maar haalden nog nooit zoveel punten. Toch hebben ze niets. Eerst glipt het kampioenschap door de vingers en zaterdag ook nog promotie. Door twee nederlagen tegen WZC Wapenveld spat de droom uiteen.

Batavia, 's Heerenbroek, Kampen

Juist omdat het zo’n goed seizoen was, doet het enorm veel pijn. Ook bij Bart Griekspoor, die een kwartier lang wegduikt in de dug-out. “Dan zie je het hele seizoen voorbij komen. Uiteraard de late gelijkmaker tegen Batavia, maar ook ’s Heerenbroek-thuis en Kampen-uit. Je staat bijna het hele seizoen bovenaan en nu heb je niets… En dat in twee weken tijd.”

Toch vindt Griekspoor dat Swift het op basis van de twee wedstrijden tegen WZC niet verdiende. “Misschien is het een mentaal verhaal, maar zij waren gewoon beter. Zeker vandaag speelden wij niet goed. Als je zo’n wedstrijd start, dan moet je tweehonderd procent gaan geven. Aan het einde moet je kunnen zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Ik denk niet dat iedereen dat kan zeggen”, roept hij.

Team bij elkaar

Feit is dat Swift volgend jaar weer in de vierde klasse acteert. Griekspoor vindt het vooral belangrijk dat het team bij elkaar blijft. “Daar moeten we de komende weken alles aan doen, zodat we in augustus weer een frisse start kunnen maken. Het is een bittere pil en we moeten even boos zijn, maar uiteindelijk gaan we straks gewoon weer door. Hopelijk met het hele team.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden