Jan Schipper op pad voor Tafeltje Dekje.
Jan Schipper op pad voor Tafeltje Dekje. Coloriet

Bezorgen van maaltijden Tafeltje Dekje dankbaar werk voor Jan Schipper

Algemeen

DRONTEN - Elke dag een warme maaltijd klaarmaken, boodschappen doen, eten koken en alles opruimen. Dat kan een hele klus zijn als je minder mobiel bent, alleen woont of niet vaak hebt gekookt. De vrijwilligers van De Meerpaal Welzijn en de koks van De Regenboog zorgen ervoor dat er dagelijks gezonde maaltijden bij bijna 250 klanten thuis worden bezorgd.

Tafeltje Dekje biedt in Dronten een uitgebreide menukaart, die bestaat uit zowel warme als koelverse maaltijden. Dankzij dit initiatief heeft de klant iedere dag een verse maaltijd op tafel staan.

Mevrouw Spit

De 88-jarige mevrouw Spit uit Dronten krijgt sinds 2013 haar maaltijden via Tafeltje Dekje. Een herseninfarct zorgde er destijds voor dat ze niet meer zelfstandig kon koken. Sindsdien zorgen de vrijwilligers van Tafeltje Dekje er iedere dag voor dat er een verse maaltijd bij mevrouw Spit bezorgd wordt.

De uitgebreide menukeuze maakt het mogelijk gezond en divers te eten. ,,Sinds Tafeltje Dekje eet ik veel gevarieerder dan toen ik zelf kookte'', aldus mevrouw Spit.

Bezorger Jan Schipper

De 82-jarige Jan Schipper is één van de tachtig bezorgers van Tafeltje Dekje in Dronten. ,,Sinds negen jaar ben ik vrijwilliger en ik doe het nog steeds iedere maand met plezier. Met 6 tot 12 klanten op de route heb je altijd aanspraak.''

,,Ik maak een praatje als daar behoefte aan is. Het mooie van de bezorging van de maaltijden vind ik dat het zulk dankbaar werk is'', vertelt Jan Schipper.

Informatie: telefoon 388 710.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden