Tom Odell, Chase & Status en Gnash komen naar Lowlands

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Lowlands-festival heeft voor de editie van 19 tot en met 21 augustus 2016 weer enkele nieuwe optredens bekendgemaakt. Daaronder Tom Odell, Chase & Status en Gnash.

Persbericht Lowlands:

Tom Odell

Na zijn monsterhit Another Love werd het stil rond Tom Odell, de blonde Britse belofte die met zijn poëtische, piano-heavy hartenroerselen vele festivalharten raakte. Belofte maakt schuld, en dus keert Odell deze zomer terug op Lowlands met zijn tweede plaat Wrong Crowd. De volwassen geworden Tom Odell pakt fiks uit met meeslepende strijkers en nog grootstere arrangementen.

Chase & Status (Live + DJ Set)

Denk maar niet dat de nachtelijke dj-set van Chase & Status minder knalt dan de al aangekondigde spectaculaire liveshow. Met deze Britten achter de decks maak je een vrije val in de bass-hemel; met het beste uit eigen werk én dat van andere dikke namen in de dubstep, trap en drum & bass. Die ook nog wel eens hoogstpersoonlijk opduiken tijdens de live XL-sets van Chase & Status, want als deze broeders hun knoppen maximaal opendraaien, is er geen discussie mogelijk over waar dat feestje is.

Gnash

De Amerikaanse rapper/producer/singer/songwriter Garrett Nash a.k.a. gnash is een new-schoolvoorbeeld van de power van Generatie Z: internet is machtig, mixen en matchen is prachtig. De 22-jarige Los Angelian blendt alt.R&B, hiphop en elektronische muziek tot wat hij zelf een happy sad sound noemt - liefdesvitaminen, zo u wilt. Hij koppelt hot nieuw talent met zijn home-cooked beats en ontspannen rhymes, want succes is er om gedeeld te worden. Game, set en match; gnash wint deze ronde op zijn sloffen.

The Avalanches

The Avalanches zijn, uitgenodigd of niet, al vaak op je feestje geweest. Wanneer de dansvloer leeg dreigt te raken, vult hun debuutalbum Since I Left You hem in no time. Dit Australische zooitje ongeregeld samplet hele platenzaken tot borrelende partystarters. Frankie Sinatra, de single van het nieuwe Wildflower album zit na één keer horen de hele zomer tussen je oren gebakken. Welkom terug, boys!

King Gizzard & the Lizard Wizard

Ze rijden in dezelfde baan als Oz-genoten Tame Impala en Pond, maar met zeven paar voeten en een baksteen op het gaspedaal. Dubbele drums, drie fuzzende gitaren, een elastieken bas, mondharmonica’s, Hammonds en geniale breaks; met deze Aussies heb je de trip van je leven. King Gizzard & The Lizard Wizard in Lowlands Paradise: een passend sprookje voor het nooit meer slapengaan.

Ook werden vandaag aangekondigd:

  • Bazart
  • Hef
  • Bitori
  • Nha Bibinha
  • Klangstof
  • Michelle David & The Gospel Sessions
  • Leadbeaters
  • Cloves
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden