Afbeelding
Facebook Politie Dronten

Update | Ramkraak bij juwelier Reuyl in centrum van Dronten

112

DRONTEN - De politie meldt dat er vanmorgen een ramkraak is geweest bij juwelier Reuyl op Het Ruim in het winkelcentrum Suydersee.

Tegen Vijf uur ging een inbraakalarm af en kreeg de politie een melding dat een auto achteruit tegen de pui van een juwelier op Het Ruim was gereden. Daarbij werd in ieder geval het rolluik vernield. De daders zijn er daarna te voet en op een scooter vandoor gegaan in de richting van De Meerpaal.

,,Ondanks een zoekactie werden de drie mannen en de scooter die ze bij zich hadden, niet meer aangetroffen'', aldus de politie. De Chevrolet die werd gebruikt om de pui te rammen bleef achter en bleek in Amsterdam gestolen te zijn.

Winkel is weer open

,,Het is nog onduidelijk of de daders de winkel binnen zijn gegaan en of ze spullen buit hebben gemaakt.'' De winkel is in de loop van de middag weer open gegaan voor het publiek.

Specialisten van Forensische Opsporing hebbeb een sporenonderzoek uitgevoerd en het voertuig dat achterbleef is in beslag genomen. De recherche vermoedt dat de scooter die gebruikt is om te vluchten, ergens in Dronten in een ander voertuig is geladen.