Ferdinand Zomerman (CDA)
Ferdinand Zomerman (CDA) ©maartenheijenk.nl

Wethouder ziet geen reden om organisatie sport te veranderen

Sport

DRONTEN - ,,Ik had het idee dat er een goed stuk lag…’’ Wethouder Ton van Amerongen snapte gisteravond helemaal niets van de kritiek van Paul Vermast (GroenLinks) en Ferdinand Zomerman (CDA) op zijn onderzoek naar de mogelijkheden van een sportbedrijf.

Volgens de wethouder is er regelmatig overleg met de sportverenigingen. ,,De reacties zijn over het algemeen positief. Dus waarom zou je het gaan veranderen?’’, vroeg hij zich af.

Van Amerongen is heel tevreden over de huidige manier van werken op sportgebied. Daarbij heeft de gemeente de regie in handen en zijn er wat praktische zaken uitbesteed aan de bedrijven Optisport (binnensport) en Donkergroen (buitensport).

Oppervlakkig stuk

B en W hadden die tevredenheid neergelegd in een notitie, maar volgens Zomerman en vooral Vermast was dat stuk veel te oppervlakkig. ,,Er is ons een serieus haalbaarheidsonderzoek toegezegd. Die toezegging ligt er en daar hou ik de wethouder aan’’, dreigde de fractievoorzitter van GroenLinks.

Zomerman wilde vooral weten of de kwaliteit verbeterd kan worden. In tegenstelling tot de wethouder hoort hij nogal wat klachten van sportverenigingen.

Ton van Amerongen antwoordde dat B en W het onderwerp van alle kanten heeft bestudeerd, inclusief de kwaliteit: ,,En onze conclusie is: de voordelen van een sportbedrijf wegen niet op tegen de nadelen.’’

Lelystad

Daarnaast wil de CDA’er kijken of de gemeente Dronten kan aanhaken bij bijvoorbeeld het sportbedrijf in Lelystad. Die samenwerking ziet Van Amerongen niet zitten: ,,Dat hebben we in het verleden verkend en dat biedt voor de gemeente Dronten geen noemenswaardige voordelen.’’

Het college is bang dat Dronten in zo’n constructie een soort dependance van Lelystad wordt.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden