Zuiderzeezwemmers

Myrthe Dam van Zuiderzeezwemmers zesde bij Gelderse zwemfinales

DRONTEN - Vier ‘minioren’ van de Zuiderzeezwemmers hebben dit weekeinde meegedaan aan de Gelderse finales in Vaassen. De hoogste klassering werd behaald door Myrthe Dam. Zij werd zesde op de 100 meter schoolslag.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Op 11 en 12 juni namen de Zuiderzeezwemmers met vier minioren deel aan de Gelderse Minioren Finales 2016 in Vaassen. Een prachtige ervaring voor deze minioren geboren in 2006 en 2007. Er werden mooie persoonlijke records op de klok gezet, waarvan twee echt flinke verbeteringen waren. De hoogste klassering werd behaald door Myrthe Dam op de 100 meter school waar ze op een keurige 6e plaats eindigde in een tijd van 1.45.92.

Kimberley Olieman, Myrthe Dam, Jesper Dinger en Yelena Brouwer verschenen namens ZZZ aan de start. Deze zwemmers hebben zich dit seizoen tijdens een vijfdelig Minioren Circuit weten te plaatsen bij de beste 18 van Kring Gelderland op de verschillende slagen.

Ruim een jaar

Myrthe Dam die nog maar ruim een jaar zwemt bij de Zuiderzeezwemmers nam voor het eerst deel aan een finalewedstrijd. Ze beet het spits af en startte in de eerste serie van het eerste programma met de 100 meter vrijeslag, ze zwom een keurige race en tikte aan in een pr van 1.30.44, hiermee werd ze 16e.

Als tweede verscheen Kimberley Olieman aan de start, zij was in 2015 ook al van de partij en wist dus hoe het er aan toe gaat tijdens Kampioenschappen. Ze zwom haar 100 meter vrijeslag in 1.37.40 een mooi pr en goed voor een 11e plaats.

Voor Yelena Brouwer was het ook haar tweede kampioenschap, zij zwom de 50 meter vlinderslag in een pr van 50.30, hiermee werd ze ook 11e. Op de 100 meter schoolslag was er een 12e plaats voor Kimberley Olieman in een tijd van 1.57.69 en Jesper Dinger werd op deze slag 11e in 1.57.47.

Myrthe Dam verscheen op de zaterdag ook nog als laatste aan de start om de 100 meter rug te zwemmen, met haar pr van 1.40.96 steeg ze vele plaatsen in het klassement en werd ze 10e.
Beste eindklassering voor Myrthe Dam

Strijdlustig

Op de zondag verschenen drie van de vier zwemmers weer fris en strijdlustig aan de start. Kimberley Olieman die nog drie keer mocht starten begon met de 50 meter vlinderslag, hierop werd ze 14e in een tijd van 57.40 een persoonlijke verbetering. Op de 100 meter rugslag scoorde ze een 9e plaats in een pr van 1.46.64.

Myrthe Dam wist op haar derde afstand de hoogste eindklassering te halen ze werd 6e in een prachtig pr van ruim 3 seconden en zette hiermee een tijd van 1.45.92 op de klok. Kimberley Olieman zwom eveneens de beste persoonlijke verbetering op haar laatste slag, zij verbeterde haar tijd op de 100 meter wisselslag met maar liefst 5 seconden en tikte aan in 1.48.14 goed voor de 10e plaats.

De laatste race voor ZZZ werd gezwommen door Jesper Dinger hij tikte op de 100 meter wisselslag als 15e aan in 2.00.06.