Ongevallensimulatie
Ongevallensimulatie OWSVD

OWSVD: Goede training kàn verschil betekenen tussen leven en dood

Sport

DRONTEN - De onderwatersportvereniging Dronten (OWSVD) hield zaterdagavond haar jaarlijkse ongevallensimulatie. Een groep duikers trainde onder leiding van twee instructeurs wat zij moeten doen als er tijdens het duiken iets mis gaat. Dat gebeurde in Zwolle, aan de Milligerplas.

Diverse scenario’s, van een klaplong tot een zuurstofvergiftigingen, zijn tijdens de rollenspellen behandeld en er werd onder andere getraind op het toedienen van zuurstof aan het slachtoffer.

Bezoekers van de plas in Zwolle keken even raar op toen de eerste duiker boven water en aan het strand gebracht werd. ,,Het ontbreken van enige vorm van paniek maakte gelukkig al snel duidelijk dat hier niet echt iets vreselijk mis gegaan was’’, aldus OWSVD.

Leven en dood

Volgens de vereniging is de duiksport de laatste jaren steeds veiliger geworden: ,,Toch weet iedere duiker dat, deze vorm van sporten altijd extra risico’s met zich mee brengt.''

,,Sporters die tijdens het voetballen of hardlopen duizelig worden of gaan hyperventileren zoeken even een rustig plekje op om bij te komen. Gebeurt ditzelfde na een duik van een half uur op 15 meter diepte, dan kan koelbloedigheid en een goede ongevalsimulatietraining het verschil betekenen tussen leven en dood.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden